Certifikat ISO 14001 kao potvrda ekološkog poslovanja Komunalca @ Jurdani

Ervino Mrak

Nakon procesa prilagođavanja svoga poslovanja međunarodnim normama obuhvaćenim certifikatom ISO 14011, Komunalac Opatija je i uspio ispuniti sve pred njega postavljene ciljeve te ”zaslužiti” certifikat koji je direktoru Ervinu Mraku uručen jučer u sjedištu tvrke u Jurdanima.

Jurdani – Trudimo se kako bismo postavili više standarde u zaštiti okoliša, pri čemu treba uračunati i suradnju sa stanovništvom te edukaciju, kazao je direktor Komunalca Ervino Mrak prilikom jučerašnje konferencije za novinare, na kojoj mu je službeno uručen certifikat ISO 14001 koji potvrđuje ekološko poslovanje ovog javnog komunalnog poduzeća.

Proces prilagodbe poslovanja Komunalca međunarodnim normama obuhvaćenim certifikatom ISO 14001 trajao je dvije godine, a tijekom toga vremena odrađeni su i brojni veliki projekti, koji su osmišljeni da budu u skladu sa međunarodnim standardima – uređenje tržnice u Opatiji, izgradnja Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda te sanacija onečišćenog prostora u Jurdanima.

Certifikat je Komunalcu izdala tvrtka SGS Adriatica, a njen predstavnik Denis Šonje kazao je da udovoljavanje uvjetima koje ISO 14001 postavlja pred poslovanje poduzeća, znači da je Komunalac ”usvojio nužne mehanizme za upravljanje okolišem”.

– Radi se o skupu pravila koje treba zadovoljiti kako bi se pokazalo da utjecaj na okoliš, koji proizlazi iz poslovanja tvrke, na odgovarajući način saniran, zaključio je Šonje.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!