Čestitka za Uskrs u kojoj ćete doznati što veže Opatiju i Lance Armstronga

Arhiva

Arhiva

Dakle, znate li što je zajedničko Opatiji i bivšem biciklističkom asu Lance Armstrongu? A da nije vezano uz kriminalno ponašanje? Ne znate? Polako, saznat ćete…

Opatija – Strah nas je da su mnogi od vas koji čitaju ovaj tekst prije prve šunkice još nervozni zbog kraćeg sna uzrokovanom prilagodbom na ljetno računanje vremena, stoga mislimo da je najbolje da ovu našu ”tipično atipičnu” čestitku započnemo šalom.

Dakle, znate li što je zajedničko Opatiji i bivšem biciklističkom asu Lance Armstrongu? A da nije vezano uz kriminalno ponašanje? Ne znate? Polako, saznat ćete…

Prije svega, da vam kažem da dok vi u miru svojih obitelji slavite Uskrs i očekujete sunčano poslijepodne za laganu šetnjicu, u isto to vrijeme opatijski policajci rade na složenoj i potencijalno opasnoj akciji pronalaska vrijednog ukradenog predmeta.

Jajeta.

Ali ne običnog jajeta, već divovskog šarenog šljokičastog jajeta koje je nestalo iz košare smještene na gradskoj tržnici u noći sa četvrtka na petak, što je čin koji je gradska uprava promptno osudila na svojim službenim stranicama.

Srećom, u istoj objavi stoji da ”ovaj primjer vandalskog čina koji se te noći dogodio u gradu gradske vlasti prijavile su policiji koja provodi istragu”. Pritom, treba znati, predmet je od najveće hitnosti jer u ovakvim slučajavima prva 72 sata su najvažnija. Nakon toga, naime, fokus istražitelja nužno će se promijeniti na traženje divovskog šarenog šljokičastog pileta koje, razumljivo, ima puno širi radijus kretanja pa će biti nužno organizirati i dodatne policijske snage. Srećom, zbog popuštanja pritiska na istočnim granicama, već je dogovorena asistencija hrvatske vojske u slučaju da se za time pokaže potreba.

Naravno, treba očekivati da do toga neće doći, no ovaj podatak ipak otkriva ozbiljnost situacije koja se dogodila uz sam vrhunac nacionalne kampanje ”Počeši s razlogom”, što je dodatni razlog za zabrinutost gradskih vlasti: ukoliko ostanu bez jaja, što će češati do kraja mandata?

Do sada ste, nadam se, mogli shvatiti pitanje iz naslova i pošalicu s kojom smo duhovito otvorili ovu uskrsnu priču. A ako niste shvatili poantu šale, onda se nadam da ste shvatili barem poantu priče: u svakom trenu svoje dragocjenosti držite na oku i pri ruci.

Uz tu pouku ove poučne priče, želimo vam sve najbolje za Uskrs!

Redakcija PodUčkun.net

error: Content is protected !!