Četvrto izdanje koncerta ‘Let’s rock Volosko’

Liburnija.net: Let's rock Volosko 2011.

Liburnija.net: Let's rock Volosko 2011.

Osim kulturno-zabavnog karaktera, ovogodišnje izdanje biti će pojačano s izložbom i amaterskim vaterpolo turnirom pod nazivom ‘Divlja liga Volosko’.

Volosko – Četvrto izdanje koncerta ‘Let’s rock Volosko’ održati će se 11. kolovoza na vaterpolo platou, u organizaciji udruge Boem. Na ovogodišnjem koncertu nastupiti će sljedeći bendovi: The Shaiones, Gerilla band, Posljednji bunker, Muhe Bez Glave, Tandemi Prošlog Sjećanja, Krematorium, Syleth, Strings i Agony Cell.

Osim kulturno-zabavnog karaktera, ovogodišnje izdanje biti će pojačano s izložbom i vaterpolo turnirom pod nazivom ‘Divlja liga Volosko’.

Podsjetimo, Let’s rock Volosko je kulturno-umjetnička manifestacija koja je nastala 2009. godine odlukom skupine mladih iz Opatije i okolice koji su organizirali koncert u spomen pokojnom prijatelju. Na koncertu su svirali mladi bendovi iz Opatije i okolice te je obilježen ugodnom atmosferom i zabavom sto je dokazano pozitivnim reakcijama publike i medija.

– Ohrabreni uspjehom koncerta ta ista skupina mladih osniva udrugu “Boem” sa sjedištem u Opatiji radi jednostavnije organizacije budućih manifestacija i aktivnosti. Iako je udruga u međuvremenu organizirala razne događaje, osnovni cilj joj je ostao organizacija koncerta u Voloskom. Koncert se tradicionalno organizira početkom 8. mjeseca te je ulaz na njega besplatan i uvijek će biti, poručili su organizatori.

lets_rock_volosko_2011-11

Prvi Let’s rock Volosko organiziran je 2009. Projekt je realiziran uz organizacijsku pomoć mjesnog odbora Volosko, ali financiran isključivo od strane organizatora te dobrovoljnih priloga publike tokom koncerta. Koncert je započeo u 20 sati navečer na vaterpolo platou, a posljednji akordi odsvirani su oko ponoći. Nastupili su 4 Toasted Pancakes, Tandemi prošlog sjećanja, No Army, Muhe bez glave, Bruno, Burning Nicola i Carmina Puttana. Koncert je protekao u pozitivnoj atmosferi te je posjećen od strane svih uzrasta, domaćih i turista.

Potaknuti uspjehom prvog Let’s rock Voloska započeta je organizacija drugog, no zbog nesuglasica između organizatora i gradske vlasti taj projekt nije realiziran.

Prošle godine, na trećem izdanju koncerta, svirali su bendovi Alarm, 4 Toasted Pancakes, CKD, Eksplozija, Muhe bez glave, Tandemi prošlog sjećanja, No Army, Cirkus, Sida i Carmina Puttana. Ulaz na koncert bio je besplatan, a istovremeno je bila i izložba ojoMAGico i udruge Kreatura! Koncert je bio dobro posjećen unatoč lošem vremenu.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net