Čitateljski klub 50+ ugošćuje Riccarda Staraja

riccardo_blues_staraj_2012_01

Očekuje se otvoren razgovor, iskrena kritika, pozitivna i nesmiljena, puno interpretativnog čitanja i nešto glazbe u podlozi bez koje se pjesništvo Riccarda Staraja ne može niti zamisliti.

Rijeka – Danas, 23. svibnja, s početkom u 18 sati u Narodnoj čitaonici (Korzo 24) Čitateljski klub 50+ ugošćuje pjesnika Riccarda Staraja.

Članice kluba’’„odradile su domaću zadaću“ tijekom svibnja pomno čitajući zbirke poezije pjesnika kojeg su pozvale u goste. Očekuje se otvoren razgovor, iskrena kritika, pozitivna i nesmiljena, puno interpretativnog čitanja i nešto glazbe u podlozi bez koje se pjesništvo Riccarda Staraja ne može niti zamisliti.

Riccardo Staraj je organizator i pokretač “Mošćeničkog kulturnog ljeta”. Predstavljanja njegovih knjiga bliska su kazalištu. Ostvario je pedesetak književno-scenskih performansa na području Liburnije i Istre. Scenografije mu često čine stari gradovi Istre i Kvarnera. Taj umjetnički svijet nosi ime Poetski Teatar. Svoje je knjige predstavljao u Europi i Sjedinjenim Državama. Čita klasike, beat poeziju, povijesti religija, new age, filozofe; sluša blues, jazz, klasiku; posjećuje kazalište, gaji ljubav prema filmskoj režiji. Sklonost prema bluesu vodi ga u Ameriku na čijim je cestama, u pustinjama, urbanim centrima i na oceanima nalazio inspiracije za svoje kreacije. Vraća se Mediteranu, Jadranu, klisurama Učke gore gdje podiže dom i u tišini svojih misli razmišlja i piše promatrajući more.

N. Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!