Članice KUD-a Učka osvojile zlato i srebro na 2. međunarodnom natjecanju zborova IstraMusica @ Poreč

Učkarice su ovog puta briljirale u kategoriji Ženski zborovi gdje su osvojile zlatnu diplomu, a u kategoriji Folklor srebrnu diplomu.

Matulji /Poreč – Članice ženskog pjevačkog zbora KUD-a Učka nastavlja nizati izvrsne rezultate na međunarodnim natjecanjima – nakon nedavno osvojena dva srebra na renomiranom natjecanju u Grčkoj, ovog su tjedna osvojile dva nova vrijedna priznanja na 2. Međunarodnom zborskom festivalu i natjecanju IstraMusica koje se u Poreču održavalo od 22. do 26. rujna.

Učkarice su ovog puta briljirale u kategoriji Ženski zborovi gdje su osvojile zlatnu diplomu, a u kategoriji Folklor srebrnu diplomu. U pobjedničkoj kategoriji zbor se predstavio skladbama : Duo Seraphim (Tomas Luis de Victoria ), Jabberwocky (Ron Jeffers), Di je, ni je (Žan Jakopač ) i Con te partiro (Francesco Sartori).

U kategoriji folklora zasjali su skladbama Pod Učkun kućice bele (Ivan Matetić Ronjgov), Ćaće moj (Ivan Matetić Ronjgov), Pred starim majkama (Emil Cossetto) i Žažara (Robert Pilepić).
Na prestižnom međunarodnom natjecanju u organizaciji ugledne međunarodne fondacije za zborsku glazbu INTERKULTUR iz Njemačke, u sedam kategorija, natjecalo se trinaest zemalja – svoje su predstavnike dale Češka Republika, Danska, Estonija, Hrvatska, Italija, Latvija, Litva, Njemačka, Rumunjska, Rusija, Slovenija, Švedska i Turska.

Osim KUD – a UČKA – Matulji, pod umjetničkim vodstvom Saše Matovine, našu domovinu je predstavljao i MPZ „Sempre Allegro“ Rijeka, pod umjetničkim voditeljicom Helgom Dukarić Dangubić.
Natjecanja su se održavala u Istarskoj Sabornici i Crkvi Gospe od Anđela u gradu Poreču, pod budnim okom tročlanog stručnog žirija koji su činili Primož Kerštanj (Slovenija), Guntars Pranis (Latvia) i Matteo Valbusa (Italia).

– Ovo zlato samo potvrđuje moju prijašnju izjavu u kojoj napominjem da je srebro vrlo motivirajuća nagrada, s osmijehom na licu govori Doris Stanić, predsjednica KUD-a Učka Matulji te napominje da su ovaj vrlo veliki projekt financirale isključivo svojim vlastitim sredstvima.

– Ovim putem zahvaljujem se svim mojim kolegicama na izuzetnom angažmanu, predanosti i dobroti bez koje ovaj zajednički projekt ne bi uspio. Našem maestru, Saši Matovini, veliko hvala na strpljenju i razumijevanju, sa željom da nam i nadalje bude ovako lijepo zajedno i na nekim drugim, budućim projektima, zaključuje Doris Stanić.

Davor Žic / PodUčkun.net
tagovi: kud učka, matulji, liburnija, pod učkun, poduckun.net, istramusica, međunarodno zborsko natjecanje, zbor, poreč,

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net