Članice Liburnijske stranke osvajale birače cvijećem, licitarskim srcima i širokim osmjesima @ Matulji

list_matulji_predstavljanje_2016 (1)

A zanimljivo pismo jedne od kadndidatkinja, Kristine Haramije, objavljeno je nedavno na stranačkim Facebook stranicama. U njemu prenosi kako je svojoj djeci odgovorila na pitanje ”zašto se želim baviti politikom, obzirom da su čuli da sam postala nezavisni kandidat na listi Liburnijske stranke za prijevremene izbore”.

Matulji – Članice Liburnijske stranke na subotnjem ”sajmu stranaka” za naklonost birača borile su se sadnicama margarite, licitarskim srcima, ali i širokim osmjesima. Predvođene nositeljem liste za Općinsko vijeće Robertom Stanićem, građanima su predstavile program koji počiva na sloganu: ”Mi nećemo obećavati, mi ćemo raditi”.

A zanimljivo pismo jedne od kadndidatkinja, Kristine Haramije, objavljeno je nedavno na stranačkim Facebook stranicama. U njemu prenosi kako je svojoj djeci odgovorila na pitanje ”zašto se želim baviti politikom, obzirom da su čuli da sam postala nezavisni kandidat na listi Liburnijske stranke za prijevremene izbore”.

list_matulji_predstavljanje_2016 (2)

– Naša obitelj je jedna zajednica koja se sastoji od tate, mame i djece. Jedna Općina, kao naša matuljska, funkcionira na sličnom principu, također je zajednica koja se sastoji od ”tate” – načelnika, ”mame” – Vijeća i ”djece” – građana. Znamo da je glava naše obitelji tata. Njegova funkcija je da u dogovoru s mamom, koja mu daje prijedloge, iznosi potrebe zajednice, na neki način odobri provođenje istih. Mama, kao svaka mama, je ta koja zapravo nosi 3 ugla kuće i uglavnom komunicira sa svim članovima zajednice. Njoj se djeca obraćaju kad im je nešto potrebno, njoj se djeca obraćaju sa: mama kupi mi…, mama pomozi mi…, mama objasni mi…,mama utješi me….itd. Moja djeca su se složila s time da je upravo mama ta s kojom najviše komuniciraju ako nešto žele postići kod tate, i znaju koliko mama pridaje važnosti međusobnom razgovoru i ima moć postizanja ciljeva. Također im je iz ovog primjera bilo jasno da i mama i tata znaju pogriješiti, ali isto tako da se i mama i tata trude da svaku svoju pogrešku zajedničkim snagama pokušaju ispraviti na njima najbolji mogući način, te takvom suradnjom i uzajamnom podrškom nađu rješenje za sve što im stane na put. Nadalje im je postalo jasno da je temelj dobrog funkcioniranja naše obitelji dobra volja i pozitivan stav, zdrava komunikacija i zajednička težnja k tome da svi članovi budu zadovoljni i uspješni u svom segmentu.Možda druge obitelji funkcioniraju na drugačiji način, imaju drugačije stavove i načine funkcioniranja, ali sigurna sam da svaka obitelj ima za cilj da joj sutra bude bolje. Zaključak mojeg izlaganja je bio, da je jedina razlika, u ovom slučaju izuzetno bitna, da u obitelji djeca ne mogu birati mamu i tatu, ali građani mogu birati tko će im ući u vijeće i postati načelnik. Mnogi će smatrati da sam ovakvim objašnjenjem banalizirala temu. Mislim, da ima dovoljno politički angažiranih ljudi, koji će koristeći stručne izraze dati svoj doprinos na svoj način. Meni je bio cilj da me moja djeca razumiju, i cilj sam time ostvarila. S toga upućujem još jedan put svoju poruku svim svojim prijateljima: izađimo na izbore i izaberimo ”mamu” i ”tatu”, dajmo svoj glas onome koji će opravdati naše povjerenje. Moju potpunu podršku ima team Liburnijske stranke, mladi ljudi koje poznajem i kojima vjerujem. Kome vjerujete vi, napisala je Haramija.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!