Članice opatijske maškarane grupe “Opatijke 90-60-90” sudjelovale na karnevalu u Bad Ischlu

Tradicionalna karnevalska povorka u Bad Ischlu održava se na pusni utorak i broji stotine sudionika koji u maškaranim skupinama obilaze centar grada. Na čelu povorke je Narodna garda Bad Ischla koja izvodi tradicionalni ples.

Opatija – Finale karnevalskih dana obilježeno je i u austrijskom gradu Bad Ischlu. Na tradicionalnoj karnevalskoj povorci sudjelovala je i grupa od dvadesetak članica opatijske maškarane grupe “Opatijke 90-60-90” koje su se predstavile maskom poznatog švedskog pop sastava ABBA-e, a s njima su bile medu i predstavnice Grada Opatije – Tea Mladenić Visintin i Mia Cvijetić.

Tradicionalna karnevalska povorka u Bad Ischlu održava se na pusni utorak i broji stotine sudionika koji u maškaranim skupinama obilaze centar grada. Na čelu povorke je Narodna garda Bad Ischla koja izvodi tradicionalni ples. Karnevalska povorka jučer je okupila 20-ak maškaranih grupa koje su brojnim okupljenim građanima i turistima pokazale kako veselo i šareno može biti peto godišnje doba u Bad Ischlu.

Vesele Opatijke primili su i gradonačelnica Bad Ischla Ines Schiller i bivši gradonačelnik, a sada zastupnik u Europskom parlamentu Hannes Heide. Oni su naglasili kako su Austrijanci iznimno zadovoljni predstavljanjem opatijske bogate karnevalske tradicije na njihovu karnevalu te da će se razmjena karnevalskih grupa nastaviti i u idućim godinama. Podsjećamo, članovi karnevalista iz Bad Ischla ove su godine sudjelovali na 37. Balinjeradi. Opatija i austrijski grad Bad Ischl, poznato termalno liječilište, gradovi su prijatelji od listopada 2010. godine te su dosada ostvareni brojni međusobni posjeti i suradnja u području kulture i umjetnosti.

error: Content is protected !!