Članovi koalicije predvođene SDP-om zahvalili na povjerenju Opatijcima: Ovo je dokaz da se naš rad prepoznaje

Predsjednik SDP-a Fernando Kirigin istaknuo je kako je izbore okarakteriziralo sudjelovanje velikog broja nezavisnih listi koje su nastale kao rezultat nezadovoljstva trenutnim stanjem u gradu i željom za promjenama.

Fernando Kirigin

Opatija – Članovi SDP-a i koalicijskih partnera, odnosno stranak HSU, Akcija mladih, Unija Kvarnera i NS Reformisti, održali su danas tiskovnu konferenciju kako bi zahvalili građanima na povjerenju ukazanom na nedavnim izborima za mjesne odbore.

– Ovi izbori su pokazali da je SDP pojedinačno najjača politička opcija u našem Gradu, a s izvornim koalicijskim partnerima s kojima smo vezani međustranačkim sporazumom još od izbora za Gradsko vijeće je na ovim izborima dobiveno više od 43 posto podrške Opatijki i Opatijaca što dokazuje da se naš rad itekako prepoznaje, rekao je predsjednik SDP-a Fernando Kirigin.

Istaknuo je kako je izbore okarakteriziralo sudjelovanje velikog broja nezavisnih listi koje su nastale kao rezultat nezadovoljstva trenutnim stanjem u gradu i željom za promjenama.

– Svaka nezavisna lista je usko vezana uz svog nositelja, a nikako uz nekoga tko uopće nije bio kandidat niti jedne nezavisne liste na ovim izborima za vijeća mjesnih odbora. Stoga je malo smiješno kada pojedinci pokušavaju prisvojiti ukupni rezultat svih nezavisnih listi te ih sve svesti pod zajednički nazivnik, odnosno pod jedno ime, kao što je smiješno kada zamjenik gradonačelnika govori protiv političkih stranaka, a u prošlosti je bio član pet stranaka od ultra desnog pa do lijevog spektra, kazao je Kirigin istaknuvši političku prošlost Emila Priskića.

Osvrnuo se i na nepravilnosti koje su zabilježene u izbornom procesu.

– Unatoč činjenici da se smatramo oštećenima ustanovljenom greškom na glasačkim listićima biračkog mjesta Centar I koja je zbunila naše birače nećemo podnositi žalbu Uredu državne uprave Primorsko-goranske županije zato što ne želimo da građani ponovno moraju za istu stvar izlaziti na izbore. Prigovor koji smo uputili Izbornom povjerenstvu Grada Opatije je poslan s namjerom da se ubudeće skrene pažnja na bolju pripremu izbora koji nisu bili na primjerenom nivou.  Smatramo da su izbori za vijeća mjesnih odbora također vrlo važni izbori i da se njima treba pokloniti više pažnje na način da se građane višekratno obavještava, a ne da birači pojedinih mjesnih odbora ne znaju gdje su biračka mjesta te da to nemaju gdje saznati jer web stranice Grada Opatije na dan i dane prije izbora nisu u funkciji, kazao je Kirigin.

Darko Varljen

Dotaknuo se i Odluke o plakatiranju koju je donio gradonačelnik Dujmić kojom je propisan format plakata, da je na svakom biračkom mjestu za svaku listu rezervirano jedno plakatno mjesto te da plakate može postavljati samo gradska ustanova Festival Opatija.

– Mi koji smo se držali Odluke i koji svo to postavljanje i skidanje plakata moramo platiti Festivalu jednostavno nismo u istom položaju kao i lista Vladimira Brnečića na Kosovu, lista Zorice Sergo u Veprincu i lista Dalibora Klanjca u Poljanama koji su jednostavno ignorirali odluku gradonačelnika te su u svom aranžmanu polijepili više plakata na mjesta koja nisu predviđena za plakatiranje te s tim činom sebi osigurali bolju poziciju i još uz to izbjegli plaćanje postavljanja i skidanja plakata, poručio je Kirigin.

Predsjednik HSU-a Opatija Darko Varljen je također izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatom te zahvalio biračima na potpori. Rekao je da ta potpora raduje, ali i obvezuje HSU da ustraju na projektu dnevnog boravka za starije osobe koji bi trebao biti smješten što je moguće bliže centru Opatije. Također je naglasio da je u Proračunu Grada Opatije osigurano 50 tisuća kuna upravo kako bi se započelo s pripremom projekta ali do sada se još ništa nije pomaklo s mrtve točke.

 

error: Content is protected !!