Članovi UDVDR-a izložbom promoviraju Sportske igre @ Opatija

...ilustracija...

…ilustracija…

Naime, 1997. godine prvo izdanje ovih sportskih igri koje okupljaju veliki broj članova udruga proizašlih iz Domovinskog rata, održano je u Opatiji, baš kao što će biti i ovogodišnje, i to točno na isti datum – 7. lipnja.

Opatija – Izložbom otvorenom u prostoru nekadašnjeg Dekora na opatijskoj tržnici, članovi UDVDR Opatija podsjetili su na sedamnaest godina Sportskih igri Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Primorsko-goranske županije. Naime, 1997. godine prvo izdanje ovih sportskih igri koje okupljaju veliki broj članova udruga proizašlih iz Domovinskog rata, održano je u Opatiji, baš kao što će biti i ovogodišnje, i to točno na isti datum – 7. lipnja.

– Izložba je napravljena povodom sedamnaest godina od prvih igara, koje su također održane u Opatiji kao i ovogodišnje. Želimo podsjetiti na lijepe trenutke, pa smo napravili jedan zid fotografija otprije sedamnaest godina, a izložili smo i pehare koji će se dijeliti pobjednicima ovogodišnjih igara. Uz to, kroz fotografije smo predstavili i rad naše udruge, kao i brojne posjete hrvatskim ratištima – od Vukovara, preko Škabrnje do Like gdje posjećujemo mjesta na kojima su poginuli naši suborci i sumještani, kazao je voditelj sportskih igara Zoran Škrokov, koji je – da se povijest ponovi i po treći put – bio voditelj i prvih igara, 1997. godine.

Uz fotografije, posjetitelji izložbe moći će razgledati i zastave svih vojnih jedinica u kojima su služili ljudi iz liburnijskog kraja.

Za kraj dodajmo da će 17. izdanje Sportskog natjecanja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Opatija 2014 okupiti oko tisuću branitelja iz Primorsko-goranske županije. Manifestacija će započeti na opatijskom mulu na kojeg će se spustiti padobranci, nakon čega je zakazan mimohod do opatijske dvorane Marino Cvetković, u kojoj će se održati dio natjecanja dok će se ostala natjecanja održati na Gorovu, boćariji, streljani na Tošini i nogometnom igralištu. Po završetku slijedi proglašenje najuspješnijih i druženje uz Duleta i klapu Volosko.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!