Crkveni Advent u Matuljima prethodi Božićnoj šetemani @ Matulji

Nedjelja 9. prosinca rezervirana je za predstavu Udruge za bolji svijet pod nazivom ”Rođeno je dijete”, a radi se o modernoj verziji rođenja Isusa koja je prvenstveno namijenjena mladima ali i njihovim obiteljima.

Matulji – Ove će godine Matulji imati čak dva božićna programa, a prvi će započeti već danas poslijepodne. Naime, manifestaciji ”Božićna šetemana” tijekom koje Općina Matulji ponovo organizira bogati program posebno namijenjen najmlađima, ove će se godine po prvi puta pridružiti i program o organizaciji matuljske crkvene zajednice.

Porgram pod nazivom ”Advent u Matuljima” organizira Župni ured Crkve Krista Kralja u Matuljima na čelu s velečasnim Kristianom Malnarom, koji će ove godine prvi puta Božić dočekati upravo u Matuljima. Advent započinje već danas, u subotu, 1. prosnica, u 15 sati u crkvici sv. Mihovila održati zavjetna misa, a u 18,30 u Crkvi Krista Kralja u Matuljima održat će se druženje župnih suradnika. Već narednog dana, u nedjelju 2. prosinca, s početkom u 20 sati, u Crkvi Krista Kralja koncert će održati i popularni zbor Josipa Kaplana iz Rijeke.

– Vjerujemo da će taj nastup zasigurno privući brojne zaljubljenike zborskog pjevanja. Bit će to i početak večernjih misa za mlade koje će se u kontinuitetu održavati tijekom cijele godine. Od 3. pa sve do 24. prosinca svako jutro u 6.30 sati održavat će se Zornice, mise Adventa koje su stara crkvena tradicija pripreme za Božić, kazao je velečasni Malnar, koji će nakon mise sve vjernike pozivati na jutarnje druženje uz čaj u župnom uredu.

Nedjelja 9. prosinca rezervirana je za predstavu Udruge za bolji svijet pod nazivom ”Rođeno je dijete”, a radi se o modernoj verziji rođenja Isusa koja je prvenstveno namijenjena mladima ali i njihovim obiteljima.

– Uz ove sadržaje u planu je još nekoliko programa kojima će se Župni ured Crkve Krista Kralja Matulji uključiti u već tradicionalnu Božićnu šetemanu čiji će sadržaje organizator Općina Matulji zajedno sa svim sudionicima najaviti početkom prosinca, zaključio je velečasni Malnar.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!