Crkveno zemljište prodano za 300.000 eura @ Opatija

evangelicka_sm…o prodaji zemljišta i pastoralnog doma evangeličke crkve raspravljalo se i na Gradskom vijeću – obzirom na izrazito nisku prodajnu cijenu…
…Gradonačelnik Dujmić kazao je kako nije bilo sredstava za kupnju nekretnine…

Opatija – Na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća Opatije, često spominjano vijećničko pitanje bilo je ono koje se odnosilo na situaciju s Evangeličkom crkvom Valdese na Punta kolovi.
Odgovarajući na pitanje vijećnika Jana Bernda Urbana, gradonačelnik Ivo Dujmić kazao je da cijena po kojoj je zemljište Gradu ponuđeno na prvokup iznosila 300.000 eura, no da je ponuda odbijena jer nisu postojala sredstva predviđena za ovu namjenu. Inače, privatnoj osobi prodana je kuća veličine 200 ”kvadrata” te 2/3 okolnog zemljišta veličine 2.600 kvadratnih metara.
– Danas se događaju čudne stvari, zatvaraju se kulturni objekti i mijenjaju namjene crkvenih svetišta. To zemljište jest ponuđeno Gradu na otkup, ali mi nismo imali sredstava za kupnju. Što se tiče gradske umiješanosti u slučaj, mi smo dali tek dozvolu investitorima za korištenje nerazvrstane ceste, no da smo znali što će se događati, ne bismo učininili niti to, objasnio je Dujmić.
O navedenom slučaju za mišljenje smo pitali i Jana Bernda Urbana, gradskog vijećnika i vjernika Evangeličke crkve.
– Stvar je toliko skandalozna, da se moram prvo pribrati, nakon čega mogu napisati koju suvislu rečenicu, kratko nam je kazao Jan Bernd Urban, i tom prilikom najavio pismeno reagiranje na ovu temu.
Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!