Dajan Delić: Jedan od prioriteta mog mandata bit će izgradnja novog doma zdravlja u Kastvu

Delić objašnjava kako je postojeća zgrada, izgrađena 1951.godine, premalena i nefunkcionalna, te ne omogućuje otvaranje dodatnih ambulanti za kojim postoji potreba.

Kastav – -Jedan od prioriteta moga mandata bit će izgradnja novog doma zdravlja, stoji u priopćenju Dajana Delića, kandidata za gradonačelnika Kastva ispred Reformista.

Delić objašnjava kako je postojeća zgrada, izgrađena 1951.godine, premalena i nefunkcionalna, te ne omogućuje otvaranje dodatnih ambulanti za kojim postoji potreba. -Naime, prema informacijama iz samog Doma zdravlja Kastav, već prije četiri godine naš je dom zdravlja bio među 4 najopterećenija doma zdravlja u Hrvatskoj.U međuvremenu, situacija se nimalo nije poboljšala, naprotiv. Broj stanovnika, a samim time i pacijenata, kontinuirano raste. Sve ambulante već imaju maksimalan broj od 2500 pacijenata po liječniku, novi pacijenti se ne mogu primati, pa se Kastavci moraju liječiti po ambulantama u susjednim gradovima/općinama.
O nekakvom nadstandardu, naravno ne može biti ni govora, istaknuo je Delić, dodajući kako isto tako ne može biti govora o otvaranju novih, a nužnih ambulanti, kao što su ginekološka, još jedna pedijatrijska i zubarska ambulanta…

U priopćenju stoji kako sve navedeno, pretpostavljaju, znaju i odgovorni u PGŽ u čijoj isključivoj nadležnosti je Dom zdravlja, a i da dosadašnja SDP-ova vlast nikada nije ništa ozbiljno učinila na ovom planu. -Nimalo nije pomoglo ni to, što je na čelu Upravnog vijeća Doma zdravlja PGŽ, bivši kastavski gradonačelnik, Ivica Lukanović. Naprotiv, kao da je odmoglo. Možda je i ovo još jedan primjer kako građani Kastva ispaštaju radi SDP-ovih unutarstranačkih animoziteta, kazao je Delić, zaključujući kako je vrijeme za promjenu odnosa Grada Kastva i Primorsko-goranske županije, odnosno vrijeme za izgradnju novog doma zdravlja.