Damir Čargonja Čarli otvara klub Jadran u Krešimirovoj

Činjenica da  je klub Jadran novi projekt Damira Čargonje Čarlija može se naslutiti da se ne radi o običnom ugostiteljskom objektu, već o novom mjestu koje će ponuditi brojne sadržaje iz područja suvremen umjetnosti i alternativne kulture.

Rijeka – Kantrida FKK 2020 – Europski kvart kulture je slojevit kulturno umjetnički program koji se tijekom čitavog ljeta kontinuirano odvijao na plažama od Kantride do Bivia. Nakon spektakularnog otvaranja 04. srpnja na plaži Ploče uz kultne riječke bendove, performanse, gastronomske i  ekološke akcije, realizirali smo tri festivala (Štikla, Empeduja Punk festival i Art kamp Empeduja) i desetak pojedinačnih kulturno umjetničkih događanja, čija je posjećenost nadmašila sva naša očekivanja.

Program zatvaranja u subotu, 10. listopada, seli se u sam centar grada, u novi Art Kvart Benčić, a zamišljen je kao cjelodnevno druženje s građanima Rijeke i gostima grada, uz bogati kulturno-umjetnički program inspiriran riječkom prošlošću i sadašnjošću. Program će se odvijati na više lokacija: u novom klubu Jadran na Krešimirovoj 26, u dvorištu PIK-a te u prostorima MMSU Rijeka.

Čin zatvaranja obilježit će se bogatim cjelodnevnim programom koji je zapravo i početak jedne nove priče. Radi se o otvaranju kluba Jadran na adresi Krešimirova 26, novouređenom prostoru kojeg je dizajnirala umjetnica Tajči Čekada.

Činjenica da  je klub Jadran novi projekt Damira Čargonje Čarlija može se naslutiti da se ne radi o običnom ugostiteljskom objektu, već o novom mjestu koje će ponuditi brojne sadržaje iz područja suvremen umjetnosti i alternativne kulture. U sklopu objekta otvara se Mini galerija s radom Ivana Kožarića koji je nastao 2002. u sklopu specific projekta Goli otok – Novi Hrvatski Turizam, te Kino Jadran s dokumentarnim filmom Nadije Mustapić i Marina Lukanovića.

Inicijator i nositelj projekta je tvrtka Novi turizam d.o.o., u suradnji s brojnim partnerima, formalnim i neformalnim grupama građana i pojedincima. Program zatvaranja sufinanciran je sredstvima RIjeka 2020, i ostvaren u suradnji s MMSU Rijeka i PIK Rijeka.

error: Content is protected !!