Damir Mišković: Da bi Rijeka financijski dosegnula Dinamo, mora je preuzeti netko drugi kojem bih je bio presretan predati

Rijeka će „mjere štednje“ s ciljem da klub osigura financijski opstanak sljedećih godinu dana, provoditi tako da će igrači dobivati trećinu dogovorenih naknada, s time da nitko neće biti plaćen ispod dvije tisuće eura. Drugu trećinu će dobiti između šest i devet mjeseci od početka igranja, kad se stvari stabiliziraju, a jedna trećina ide na oprost klubu.

Rijeka – Predsjednik HNK Rijeka Damir Mišković komentirao je za HRT aktualnu situaciju u hrvatskom i svjetskom sportu, ali i objasnio kako se riječki klub nosi s krizom izazvanom „suspendiranjem normalnog života“ zbog borbe protiv koronavirusa. Kako je objasnio, Rijeka će „mjere štednje“ s ciljem da klub osigura financijski opstanak sljedećih godinu dana, provoditi tako da će igrači dobivati trećinu dogovorenih naknada, s time da nitko neće biti plaćen ispod dvije tisuće eura. Drugu trećinu će dobiti između šest i devet mjeseci od početka igranja, kad se stvari stabiliziraju, a jedna trećina ide na oprost klubu. Ako netko od igrača ne pristane na takav dogovor, prema Miškovićevim riječima, pokušat će se ići na miran raskid ugovora.

– Ja igračima danas ne mogu obećati ono što su potpisali i svi moraju biti svjesni da je to današnja situacija. To ne znači da se za šest mjeseci ili deset mjeseci stvari neće popraviti, ali ja gledam unaprijed godinu dana, rekao je Mišković.

Komentirao je i mogućnost da neki novi investitor dođe na čelo kluba kako bi pomogao njegovom približavanju Dinamu.

– Da bi se Rijeka podignula na nivo financijske moći Dinama ili blizu Dinama, treba sigurno nekog drugog kojem bi ja bio presretan da mogu dati Rijeku, da bude jača nego što smo je mi uspjeli napraviti u osam godina. To je moja poruka. Kako mi tražimo investitora? Hoće li investitor doći ili ne, teško je reći s obzirom na sadašnju situaciju. No, razgovaramo i sada, postoje uvijek otvorene mogućnosti. Ne bih htio reći hoće li se desiti ili ne, jer će biti “rekao si da hoće”, ali ne znam, zbilja ne znam. Mi razgovaramo, imamo puno ljudi u cijelom svijetu i nastavit ćemo razgovarati. Bit svega je da onaj koji preuzme Rijeku, da je podigne na puno veću razinu od one na kojoj je danas. Ili minimum, da je zadrži na ovom nivou, rekao je Mišković.

Cijeli intervju pogledajte na stranicama HRT-a.

error: Content is protected !!