Damir Urban i četvorka dominirali na 27. dodjeli Porina

Damir Urban i četvorka osvojili su Porine za Album Live at Lisinksi i Iskru, Tolja u kategoriji najbolja muška vokalna izvedba, Mrle i Ivanka imaju najbolji album u kategoriji albuma za djecu (Kišni razdraganci)…

Marko Tolja

Rijeka – Riječki glazbenici dominirali su na 27. dodjeli hrvatske glazbene nagrade Porin. U prvom redu se to odnosi na Urbana i četvorku. Najbolji koncertni album osvojili su Urban&4 i Zagrebačka filharmonija za Live at Lisinski koji je proglašen i najboljom snimkom. Urban&4 nagrađeni su u kategoriji najbolja izvedba grupe s vokalom za njihovu Iskru. Iskra je štoviše pjesma godine.

– Nema šanse da dobijemo Porina pomislio sam kad sam vidio konkurenciju, Čestitam svim dobitnicima i nominiranima. Bez obzira na to što sam doma, ovo mi jedan od najvažnijih Porina dosad i u buduće, kazao je Urban.

Mrle i Ivanka osvojili su Porina u kategoriji najbolji album za djecu za njihove Kišne razdragance. Najbolji instrumentalni album izvan klasike i jazza ima Ivan Pešut i njegov Timeline.

Marko Tolja osvojio je Porina u kategoriji najbolja muška vokalna izvedba za skladbu Još jedan dan. Tolja i Mia Dimšić su dobili Porina za vokalnu suradnju za pjesmu Sva blaga ovog svijeta.

Kišni razdraganci

Umjesto planirane dodjele u dvorani Zamet, ove godine dodjela najprestižnije hrvatske glazbene nagrade održala se kao televizijska emisija na Prvom programu Hrvatske televizije i na Drugom programu Hrvatskog radija. Svjetska pandemija spriječila je dolazak Porina u Europsku prijestolnicu kulture, ali nije spriječila dodjelu kao takvu. Nagrade su dodijeljene u 37 kategorija, dok su te Josipa Lisac i Tomislav Uhlik dobitnici Porina za životno djelo.

– Situacija je svugdje ista, nismo imali izbora nego prilagoditi se. I moram priznati da je ovo bio veliki izazov. Umjesto standardnih briga nekoliko sati uoči početka dodjele, ovu 2020. pamtit ćemo po skype-u, zoom-u i ostalim tehničkim detaljima, kazala je Ivana Martinac, glavna tajnica Porina.

U emisiji je nastupilo 17 izvođača tako da su skladbe izvodili iz svojih domova ili studija. Nastupili su: Amira Medunjanin, Antonela Doko, Chui, Damir Kedžo, Joe Kaplowitz, J.R. August, Lu Jakelić, Luka Šulić, Mia Dimšić, Marko Tolja, Neno Belan & Fiumens, Opća Opasnost, Petar Grašo, Porto Morto, Psihomodo pop, Urban & 4 i Vanna.

error: Content is protected !!