Damjan Bučić otvara Festival gitare – ODGOĐENO @ Kastav

damjan_bucic_2013_festival_gitare_kastav

– Zbog prevelike količine vlage u prostoru u kojem se trebao održati koncert Damjana Bučića na klasičnoj gitari, uzrokovano jučerašnjim nevremenom, koncert se odgađa za ponedjeljak, 22. srpnja 2013. Vrijeme i lokacija koncerta ostaju isti. Ispričavamo se publici zbog ove izmjene, a za sve dodatne obavijesti molimo da se javite u festivalski ured KKL-a., napomenuli su organizatori.

Kastav – Ovog utorka, 16. srpnja, počinje Festival gitare na 22. Kastafskom kulturnom letu, a otvara ga vrhunski mladi riječki gitarist Damjan Bučić koji će izvesti Weissa, Bacha, Mertza, Schuberta, Tansmana i Poncea. Cijena ulaznice iznosi 30 kuna, a studenti, nezaposleni i umirovljenici imaju popust od 10 kuna. Koncert će biti izveden u Gradskoj vijećnici s početkom u 21 sat.

Damjan Bučić završio je osnovno i srednje glazbeno obrazovanje u Glazbenoj školi I. M. Ronjgova. Svoje glazbeno obrazovanje nastavio je u Zagrebu na Muzičkoj akademiji u klasi profesora Istvana Romera. Diplomirao je 2008. godine javnim solističkim koncertom te stekao zvanje akademskog glazbenika gitarista, profesora gitare i magistra glazbe. Usavršavao se aktivno sudjelujući na masterclass-evima eminentnih svjetskih gitarista i pedagoga – Carla Marchionea, Zorana Dukića, Pavela Steidla, Costasa Cotsiolisa, Thomasa Offermana i Marcina Dylle. Primljen je na gitarističku akademiju u Pordenoneu (Italija) te na Kunstuniversitat Graz u Austriji, gdje je završio master studij u klasi prof. Paola Pegorara. Svirao je na nizu koncerata u sklopu Akademije te samostalno na nizu koncerata u Hrvatskoj, Italiji i Austriji. Trenutno svira na instrumentu graditelja Petra Matoušeka iz Češke te dio repertoara na kopiji instrumenta graditelja N.G. Riessa iz 1840. godine, koju je izradio Jan Tulaček.

N. Cvjetović / Liburnija.net