Dan otvorenih vrata iznajmljivača omogućio razmjenu ideja @ Matulji

Novi projekt Turističke zajednice Općine Matulji polučio je rezultate – nisu ljudi ”nahrupili” u tri prostora koja su iznajmljivači otvorili za njih, ali interesa je bilo dovoljno da se pokrene ”protok ideja” između sadašnjih i budućih iznajmljivača.

Matulji – Stara šala kaže da su u turizmu važne tri stvari – lokacija, lokacija i lokacija… No, turistički iznajmljivači u Matuljima dokazuju da, iako je lokacija nesumnjivo važna, ona nije sve, jer daleko više ”poena” na tržištu nose odnos prema gostima i trud uložen u uređenje i održavanje svojih prostora. Upravo je to bio razlog i pokretanja Dana otvorenih vrata iznajmljivača, događanja koje se prvi puta odvilo protekle subote, a čiji je cilj bio pokrenuti razmjenu znanja između matuljskih ”turističkih trudbenika” i podignuti standarde kvalitete u svim prostorima kojima ova sve zapaženija turistička ”sila” raspolaže.

Radovan Kovačić, iznajmljivač iz Bregi, može se pohvaliti i jednim i drugim – lokacija njegovog apartmana omogućava fantastičan pogled na Kvarnerski zaljev, a nedavnim ulaganjem potpuno je obnovio i uredio apartman i okućnicu.

– Definitivno se isplati ulagati u turizam na matuljskom području, jer on ima puno potencijala i dobru budućnost. Mi smo svoj prostor uredili ove godine, uložili smo u njega oko 200 tisuća eura, opremili kuću za odmor na dva kata i oko 1000 kvadrata okućnice s bazenom i teniskim terenima… Već ove godine, dakle prve sezone, imali smo tri mjeseca popunjena, a već imamo rezervirana četiri tjedna za iduću. Uz takav tempo, očekujem da ćemo investiciju isplatiti za osam do deset godina, kaže Radovan Kovačić.

Čitav prostor stare ruševne kuće potpuno su obnovili i iznajmljivači iz Ružića, odnosno Nives Rabenseifner i njena obitelj, a u rustikalno uređenom prostoru na dva kata našlo se mjesta i za saunu te jacuzzi.

– Kuću smo obnovili, i počeli se baviti iznajmljivanjem prije tri godine, i za sada nam ide dosta dobro, ne možemo se požaliti. Nadamo se da će i sljedeća godina biti dobra, kazala je Rabenseifner, naglasivši da su ispunjeni oko pet mjeseci godišnje.

Matuljska iznajmljivačica Lidija Šaftić raspolaže s čak tri apartmana i nekoliko soba, a naglašava kako su joj svi prostori ispunjeni u vršnim ljetnim mjesecima.

– Odabrali smo neke od najboljih smještajnih kapaciteta koje Općina Matulji ima, kako bismo pokazali svim potencijalnim i sadašnjim iznajmljivačima primjere po kojima mogu osmišljavati vlastitu ponudu te poboljšati standarde na matuljskom području, kazala je direktorica TZ Matulji Marijana Kalčić Grlaš o ovoj akciji.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!