Dan otvorenih vrata posvećen sportskoj masaži: Tražena usluga, necertificirani terapeuti

dani_otvorenih_vratiju_wellnes_akademija_lovran (2)

Pod stručnim vodstvom dr. med. Jelice Popić, provedena je teoretska i praktična edukacija iz sportske masaže.

dani_otvorenih_vratiju_wellnes_akademija_lovran (3)

Lovran – S obzirom na svoj rad u obrazovanju wellness kadrova, Wellness Akademija je u sklopu još jednih po redu Dana otvorenih vrata, poklonila svim prisutnim trenerima, terapeutima, fizioterapeutima i ostalim zainteresiranim kadrovima, stručnu uvodnu radionicu sportske masaže, usluge koja se pokazala vrlo traženom od strane klijenata wellness centara.

Naime, prošle srijede treći put zaredom, u Učilištu Lovran-Wellness Akademiji održan je ‘Dan otvorenih vrata’ ovoga puta na temu ‘Naučite tehniku sportske masaže’. Pod stručnim vodstvom dr. med. Jelice Popić, provedena je teoretska i praktična edukacija iz sportske masaže.

Istraživanja koja Wellness Akademija provodi, a vezano uz kvalitetu ponude usluga wellness centara na Kvarneru, pokazala su da najveći broj klijenata uz medicinsku traži sportsku masažu. Istovremeno, svega nekoliko školskih ustanova u Hrvatskoj, među kojima je i Učilište Lovran ima u ponudi tečaj stručnog usavršavanja za Sportskog masera.

dani_otvorenih_vratiju_wellnes_akademija_lovran (1)

– Sportska masaža nije ‘malo jača medicinska masaža,’ već kompleksni pristup utvrđivanja statusa mišića, a potom i niz pokreta koji uklanjaju upalu mišića, višak tekućine nakon treninga ili priprema mišića za sportsku aktivnost bez rizika ozljede. Ova tehnika se nažalost često izvodi nekompetentno, a tako pate i klijent i kvaliteta usluge, napomenula je dr. med. Jelica Popić.

U sklopu događanja, posjetitelji zainteresirani za razvoj karijere u Wellness zanimanjima i zdravstvenom turizmu, imali su prilike ‘iz prve ruke’ poslušati o važnosti wellnessa kao životnog stila, te o šansama za zapošljavanje i samozapošljavanje budućih i završenih polaznika obrazovanja za wellness zanimanja – wellness terapeut, maser kupeljar, wellness menadžer i voditelj psihofizičke relaksacije (yoga, autogeni trening, progresivno mišićna relaksacija, vježbe disanja).

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!