Danas na rasporedu autoslalom u Dubravi

Nenad Damarija (AK Pula-Rovinj)

Ravna i brza staza u Dubravi koju već puno desetljeće pohode brojni ljubitelji brzina samo je dio ovogodišnje prvenstvene priče koju objedinjuje šest natjecanja.

Zagreb – Sportski entuzijasti zagrebačkog Autokluba Dubrava organizacijom „11.Nagrade Dani Dubrave 2017.“, autoslalomom za Prvenstvo Republike Hrvatske, nastavljaju ovogodišnju sezonu iako sa znatno manje prijavljenih od uobičajenog, za ovu, sve donedavno jedinu urbanu slalomašku stazu u nas. Prijavilo se 64 vozačice i vozača iz 13 klubova što je očito ovogodišnji optimum ove, nekad najmasovnije domaće automobilističke discipline koja je upravo u Dubravi okupljala blitu 140 sudionika.

Uz Prvenstvo Hrvatske boduje se i za Prvenstvo Sjeverne lige i Prvenstvo Zagreba, a suorganizator je Narodno sveučilište Dubrave, dok je sportska izvedba povjerena zagrebačkom Autoklubu Ina Delta. Na dijelu Ulice Kneza Branimira od raskrižja sa Čulinečkom i Avenijom Dubrava (Dubec) na dionici dugoj 1.275 metara odvijat će se zahtjevno ali i atraktivno natjecanje. Pred sudionicima je prolaz kroz 32 slalom vrata i dio sa osam čunjeva prolaza u nizu.

Zagrebački automobilisti su najbrojniji, što više okosnica autoslaloma proteklih sezona. Predvode ih Inaši sa 12 prijavljenih, slijede Zanatlijaši s deset, dok boje domaćina brani također devet sudionika. Za očekivati je da će se glavna borba voditi među tri klupske družine. Ekipne državne prvake Autoklub „Pula-Rovinj“, koji su poveli i ovogodišnju sezonu nakon otvorenja u Kutini, predvode braća Domagoj i Hrvoje Belinić, te bračni par Iva i Nenad Damarija, sve redom najuspješniji na još jednoj, novoj domaćoj urbanoj stazi u Kutini, natjecanju koje je prethodilo ovom zagrebačkom. Najveći su im rivali brojniji i dobro po klasama raspoređeni SAK Samobor i AKK Zanatlija Zagreb.

Ravna i brza staza u Dubravi koju već puno desetljeće pohode brojni ljubitelji brzina samo je dio ovogodišnje prvenstvene priče koju objedinjuje šest natjecanja.

Prijam i verifikacija sudionika održati će se od 8 do 9 sati u Servisnom parkiralištu kod trgovačkog centra Billa. Službeni se trening vozi u 10,30 sati, a prva od tri bodovne vožnje starta u 13 sati. Proglašenje najuspješnijih s podjelom nagrada predviđa se oko 17 sati.

Tekst i foto: Miroslav Krpan / PodUčkun.net

error: Content is protected !!