Danas ne propustite jubilarni 50. Zeleni Kastav uz nastup klape Kastav

Rođendansko druženje uveličat će nastup Klape Kastav…

Kastav – 50. Zeleni Kastav, sajam zdravlja i dobre vibre, koji će se održati u subotu, 29. veljače od 9 do 13 sati u Kastvu, na Fortici. Ukoliko bude kišnih iznenađenja u zadnji tren, sajam će se održati u natkrivenom parkirnom prostoru ŠSD „Matija Katalinić“, od 14 do 18 sati, zbog zauzeća prostora u uobičajenom jutarnjem terminu.

Irena Kukurin Barić

– Prema sadašnjoj situaciji, vremenska prognoza je stabilna, kiše neće biti do večeri. Silno smo ponosni na kontinuitet naših sajmova, silno smo ponosni na ovu brojku „50“. Iza svega stoji puno volonterskog rada oko organizacija i rasta našeg sajma, a nastavljamo s još većim elanom i hvala svima koji činite djelić ove lijepe priče. Pripremamo puno iznenađenja – pozivamo Vas na slikanje na INFO Zeleni Kastav, na slatko druženje s palačinkama koje će sa svojim slatkim namazima pripremiti OPG Bogdanić Helena te na šalicu toplog čaja planinskog bilja. Također, s velikom radošću najavljujemo i nastup Klape Kastav – veeeeliko im hvala! Na INFO Zeleni Kastav možete donijeti plastične čepove, posuditi ili donijeti neku knjigu, a naše vrijedne volonterke dati će Vam i potrebnu informaciju. Želimo Vas obavijestiti da je predana i prva pošiljka od 20 kg plastičnih čepova Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca – jako smo sretni! Još je skupljeno oko 15 kg… spremamo sljedeću pošiljku koju vozi na odredište naša draga Andreja Petrović iz Varaždina – veliko joj hvala! Hvala i svima Vama koji sudjelujete u akciji prikupljanja – dobrobiti su višestruke – smanjuje se zagađenje, nakon reciklaže od istog materijala se proizvode druge plastične potrepštine, a spomenutoj udruzi pomažemo financijski, a oni pomažu oboljelima – lijepo i dobro je činiti dobro, najavila je Irena Kukurin Barić, volonterski koordinator sajma.

Prijavljeno je 26 sudionika, i ponuda će čak i u ovo zimsko vrijeme biti vrlo raznolika i bogata.

– Bit će zelenog lisnatog povrća, korjenastog povrća, češnjaka, kapule, tikava, buča, krumpira, batata, žitarica, kiselog kupusa, grahorica, oraha, prerađevina, salsi, sirupa, mlijeka i mliječnih proizvoda, kravljih i kozjih sireva, suhomesnatih prerađevina, meda, jaja, energetskih pločica od sušenog voća i orašastih plodova, savijača s jabukama i šumskim voćem, proizvoda za jačanje imuniteta za vegane, enzima, granula i čaja od sikavice za detoksikaciju jetre, čaj od konoplje, sjemenke konoplje, ulje od konoplje, prirodni sapun (od konopljinog, maslinovog, palminog i kokosovog ulja), balzam za usne, ulje za njegu tijela (hrani kožu i rješava bilo kakva crvenila ili ljuskanja kože), hidratantnu kremu za lice od konoplje i smilja, balzam od konoplje i čempresa (pomaže kod proširenih vena i hemeroida) i balzam od konoplje i gaveza (pomaže kod akutnih i kroničnih problema sa zglobovima), ghee maslac i paste orašastih plodova, prirodna kozmetika „Qala“, batata, namaza i soka od batata, soka od aronije u raznim kombinacijama, keksa i čajeva od aronije, sadnica aronije. Dolaze i naši lokalni – OPG Zulijani donosi staru sortu trajnog istarskog češnjaka, Socijalna zadruga „Put“ donosi svježe povrće, sirupe, namaze od medvjeđeg luka, OPG Mićić med i apikompleks za jačanje imuniteta i očuvanje zdravlja, „First in The Raw“ energetske pločice od sušenog voća i orašastih plodova, OPG Kurbegović savijače od šumskog voća i jabuka,sirupe i marmelade, „Hortiriviera“ donosi prirodna sredstva za njegu naše odjeće i domova, dobri duh „Mayantu“ donosi hladno prešana ulja i smole iz divljine Perua. Po prvi puta s nama će biti i Braniteljska zadruga „Arka naša“ – ekološko poljoprivredno gospodarstvo iz Zagreba – Želimira Vrabec sa „Arka delicijama“ – džem jagoda/malina, šljiva/marelica, s i bez šećera – neki u kombinaciji s chia sjemenkama, voćni sirupi i začini (ljupčac, čubar, sušeni medvjeđi luk, sol s medvjeđim lukom). S nama će biti i naši dragi DIP-ovci sa svojim rukotvorinama i platnenim torbama – posjetite ih i pokažite svoju humanu stranu, imaju velikih financijskih teškoća, pomognimo im. Naš medijski pokrovitelj Radio Kastav bit će s nama na sajmu, te ćemo tijekom sajma imati i uobičajeno javljanje uživo. Hvala svim volonterima „Zelenog Kastva“, veliko hvala Branku Janiju Kukurinu na njegovim fotografijama, Gradu Kastvu, TZ Grada Kastva i LAG-u Terra Liburna. Veselimo se našem 50-tom druženju – hvala svima na podršci, dodala je Kukurin Barić.

error: Content is protected !!