Danas otvorenje izložbe “Mošćenički pinel 1999.-2014.“

Arhiva

Arhiva

U Mošćeničkoj Dragi bit će izložena likovna djela umjetnika iz različitih europskih zemalja kojima su Mošćenice dale mogućnost da stvaraju u ovoj poticajnoj okolini. Izložbu je moguće pogledati do 17. kolovoza u vremenu od 18 do 22 sata.

Mošćenićka Draga – Danas, 8. kolovoza s početkom u 19.30 sati otvara se izložba likovnih radova “Mošćenički pinel 1999.-2004.“.

Izložba će biti postavljena u Galeriji Ekomuzej (iznad rive) u Mošćeničkoj Dragi, a radovi su nastali u okviru međunarodnih likovnih kolonija Mošćenički pinel koje su se tradicionalno održavale u Mošćenicama krajem kolovoza posljednjih šest godina. Mošćenički pinel je kolonija na kojoj likovni umjetnici stvaraju na otvorenim prostorima starog srednjovjekovnog grada Mošćenica (uličice, placa, škalini itd.) U okviru kolonije ostvaruje se i dječja kreativna radionica Mošćenički pinelić. U Mošćeničkoj Dragi bit će izložena likovna djela umjetnika iz različitih europskih zemalja kojima su Mošćenice dale mogućnost da stvaraju u ovoj poticajnoj okolini. Izložbu je moguće pogledati do 17. kolovoza u vremenu od 18 do 22 sata.

Večerašnja izložba je prodajnog karaktera, a Mošćenički pinel će se ove godine održati od 22. do 29. kolovoza, a dječji Mošćenički pinelić u utorak 25. kolovoza. Organizator je Katedra Čakavskog sabora Općine Mošćenička Draga u suradnji s Turističkom zajednicom Mošćenička Draga i Općinom Mošćenička Draga.

I. Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!