Danas počinje 8. Smotra i regata tradicijskih barki na jedra ‘Mala Barka’ @ Mošćenička Draga

7_smotra_regata_tradicijskih_barki_na_jedra_mala_barka_2015_moscenicka_draga_2

Subotnji program, u 10 sati, otvorit će izložba i prezentacija tradicijskih barki koje sudjeluju na smotri i regati dok je start regate zakazan za 14:30 sati. Večernji sati ponovo će biti u znaku sajama eko-etno proizvoda, nakon čega slijedi ribarska večer uz vatromet.

Mošćenička Draga – Sajam eko-etno proizvoda pod nazivom ‘Mala Barka’ otvorit će istoimenu manifestaciju koja će od danas, 8. srpnja, trajati do nedjelje, 10. srpnja.

Otvorenje sajma zakazano je za 18 sati, a u ponudi eko-etno proizvoda Kvarnera na rivi u Mošćeničkoj Dragi moći će se uživati do 23 sata. Od 19 do 21 sat održat će se prezentacija maritimne baštine, dok je radionica tradicijskih pomorskih vještina na rasporedu u 19 sati kada je i zakazano svečano otvorenje 8. Smotre i regate tradicijskih barki na jedra. Razgled interpretacijskog centra ribarske i pomorske baštine Ekomuzeja Mošćenička Draga Kuća od mora uz stručno vodstvo na rasporedu je u 20 sati, nakon kojeg je zakazan koncert Vokalnog sastava Mareta i Klape Nevera. Večernji program upotpunit će revijalno veslanje tradicijskih barki s glazbenom pratnjom, revijalno jedrenje tradicijskih barki te smotra tradicijskih barki u plovidbi ispred rive u Mošćeničkoj Dragi sa svjetlosnim efektima i glazbom pod nazivom ”Ples jedara i svjetla“.

Subotnji program, u 10 sati, otvorit će izložba i prezentacija tradicijskih barki koje sudjeluju na smotri i regati dok je start regate zakazan za 14:30 sati. Večernji sati ponovo će biti u znaku sajama eko-etno proizvoda, nakon čega slijedi ribarska večer uz vatromet. Nedjeljni program otvara izložba i prezentacija tradicijskih barki, u 14 sati zakazano je navigacijsko jedrenje sudionika u akvatoriju Mošćenička Draga – Brseč pod nazivom ”Bordižamo za dušu i telo“. Večernji sati osvim sajma, donosi i večer glazbe i plesa uz Salsa night

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!