Danas počinje bogat program Božićne šetemane koja traje sve do Badnjaka @ Matulji

Jaslice pul Šmogor

Jaslice pul Šmogor

Od petka pa sve do narednog četvrtka, na trgu će se održavati i Mali božićni sajam s prigodnom prodajom te sajam knjiga, a ulaz na sva događanja u sklopu Božićne šetemane je slobodan.

Matulji – Božićna šetemana u Matuljima započet će danas, u utorak 15. prosinca i brojnim zanimljivim događanjima ispuniti blagdansko vrijeme sve do Badnjaka, 24. prosinca. Naredna tri dana centralno mjesto za sva događanja bit će školska sportska dvorana koja će danas, sutra i prekosutra – svakog dana točno u 18 sati – ugostiti tri predstave.

bozicna_setemana_2015

Danas je na rasporedu predstava Dječjeg vrtića Matulji ”Pobuna igračaka” i predstavljanje kalendara Dječjeg vrtića Matulji. Sutra će se pričom ”Zvončić traži sreću” predstaviti OŠ ”Dr. Andrija Mohorovičić Matulji” dok će sutra igrati predstava Društva Naša djeca Matulji ”Začarana šuma”.

U petak, 18. prosinca, pak, događaja će biti mnogo, jer to je dan kada u Matulje dolazi Djed Božićnjak. Doček djedu bit će organiziran ispred općinske zgrade u 17.30 sati, a nastupit će Kvintet Djeda Božićnjaka i Prve riječke mažoretkinje, dok će kao zahvalu Djed darovati veliki vatromet s početkom u 18 sati. No, već i prije toga bit će mnogo zbivanja za najmlađe – u 10 sati u školskoj dvorani u organizaciji Teatra Oz dolazi Jutarnja poklon priča za djecu, a na istom mjestu, opet u organizaciji Teatra Oz u večernjim satima, točnije od 18.30 sati, dolazi predstava ”Vrtuljak”.

U subotu, 19. prosinca, za 17.30 sati najavljeno ej otvorenje Jaslic pul Šmgori uz prigodan program, a u 18 i 30 sati u holu Općine Matulji bit će otvorena izložba ”Kreativna šuma radova” kreativne radionice Društva Naša djeca. I subotnja večer bit će puna zbivanja – od 19 sati u Crkvi Krista Kralja na Božićnom koncertu klapa i zborova Matulja gosti večeri bit će Vivien Galletta i Voljen Grbac, da bi se nakon toga u općinskom holu dogodila čak dva otvorenja izložbi: udruga Interinova predstavit će ”Darove”,a Likovna udruga Matulji ”Zimsku bajku”.

opcina_matulji_snijeg

U nedjelju, 20. prosinca, najuspješniji učenici i studenti sudjelovat će na svečanoj dodjeli stipendija u školskoj sportskoj dvorani u 18 sati, a u 18.30 sati na istom mjestu počinje stand-up nastup komičara Ivana Šarića.

Nakon predaha u ponedjeljak, školska sportska dvorana u OŠ Brešca ponovo će u pogonu biti u utorak, kada je u 18 sati najavljena priredba osnovne škole Drago Gervais iz Brešca nazvan ”Za Božić nikad nisi sam”. Završetak Božićne šetemane bit će na sam Badnjak, 24. prosinca, i to programom nazvanim Marenda na Viliju Božju – u 10 sati na trgu ispred općinske zgrade bit će božićno druženje uz bakalar, vino i prigodni program…

Od petka pa sve do narednog četvrtka, na trgu će se održavati i Mali božićni sajam s prigodnom prodajom te sajam knjiga, a ulaz na sva događanja u sklopu Božićne šetemane je slobodan.

Davor Žic / PodUčkun.net