Danas počinje festival vina i gastronomije Hedonist & Wine @ Opatija

– Ove godine na festivalu Hedonist & Wine posjetitelji će moći degustirati vina iz 60 odabranih hrvatskih vinarija uz live cooking show poznatih hrvatskih chefova: Mate Jankovića, Davida Skoke, Hrvoja Zirojevića, Dragana Jovanovića i Mate Sučića, najavila je Daria Grošić.

Opatija – Festival vina i gastronomije Hedonist & Wine u svom trećem izdanju počinje danas u 14 sati u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner. Osim izlagačkog programa koji je posjetiteljima otvoren oba dana od 14 do 19 sati organizatori su pripremili panel rasprave i vođene degustacije.

– Ove godine na festivalu Hedonist & Wine posjetitelji će moći degustirati vina iz 60 odabranih hrvatskih vinarija uz live cooking show poznatih hrvatskih chefova: Mate Jankovića, Davida Skoke, Hrvoja Zirojevića, Dragana Jovanovića i Mate Sučića. Panel diskusije i vođene degustacije održat će se u Amadria Park hotelu Četiri opatijska cvijeta. U petak, 25. listopada na programu je i gala večera u restoranu Bevanda na kojoj će kuhati Janez Bratovž, Deni Srdoč, Petra Jelenić, Robert Benzija i Konrad Vulić. Ukupno pet sljedova će biti spareno s vinima sedam hrvatskih vinara,  istaknula je organizatorica festivala Hedonist & Wine Daria Grošić.

Festival Hedonist & Wine organizira Daria Grošić, izvršna urednica i vlasnica portala hedonist-magazin.com. Portal je baziran na filozofiji kvalitetnog pristupa vinu i gastronomiji, te se na njemu može naći niz korisnih informacija i članaka upravo o ovim temama, za sve one kojima su ovo važni segmenti uživanja u životu. Organiziran je uz podršku Grada Opatije, Turističke zajednice Grada Opatije, Hrvatske gospodarske komore, Zagrebačke banke, časopisa Turizam info, restorana Bevanda, Jamnice, Nikasa, Meet the King i Peveca.

Podsjetimo, ove godine sajam HoReCa Adria i festival Hedonist & Wine udružili su snage u želji da ovog vikenda Opatija bude centar Hrvatske turističke i gastro provrede. Za kraj dodajmo, da za sve posjetitelje sajma HoReCa Adria ulaz na festival Hedonist & Wine iznosi 60 kuna uz predočenje letka, dok je ulaz za ugostitelje i restoratere besplatan.

error: Content is protected !!