Danas počinju Dani šparoga u Buzetu

– Povodom ulaska među 5 finalista za Europsku destinaciju izvrsnosti na temu lokalne gastronomije i turizma u 2015. godini, odlučili smo zajedno s ugostiteljskim objektima kreirati promotivne menije na bazi šparoga, a suradnja se nastavlja i između samog ugostitelja te lokalnog proizvođača čiji se proizvodi koriste za spravljanje jela, poručili su organizatori iz TZ Buzeta.

Buzet – S ciljem promocije eno-gastro ponude Buzeštine i poštivanja pravila sezonalnosti u gastronomiji, te slavljenja sezone šparoga, Turistička zajednica Grada Buzeta u suradnji s ugostiteljima s područja Buzeta, Udruženjem obrtnika Buzet, te Gradom Buzetom, organizira „Dane šparoga“ koji se održavaju od 14. travnja do 20. svibnja, u vrijeme kada su šparoge na vrhuncu sezone.

– Povodom ulaska među 5 finalista za Europsku destinaciju izvrsnosti na temu lokalne gastronomije i turizma u 2015. godini, odlučili smo zajedno s ugostiteljskim objektima kreirati promotivne menije na bazi šparoga, a suradnja se nastavlja i između samog ugostitelja te lokalnog proizvođača čiji se proizvodi koriste za spravljanje jela (jaja, brašno, vino, maslinovo ulje, tartufi, te ostalo), poručili su organizatori iz TZ Buzeta.

U ovu gastronomsku manifestaciju uključeno je trinaest ugostiteljskih objekata koji sudjeluju u Danima šparoga, a to su restoran hotela Fontana, hotela Vela Vrata i Stara oštarija, konobe: Sveti Ivan, Most i Old River, Pizzeria Ježić, svi iz Buzeta, konoba Volte iz Kozari, Ročka konoba iz Roča, restoran Nela iz Ročkog polja, konoba Kolinasi iz Kolinasi, konoba Santa terra iz Sovinjaka, te Humska konoba iz Huma.

– Za vrijeme manifestacije moguće je kušati raznovrsna jela sa šparogama po promotivnim cijenama. Cijene menija kreću se od 70 pa do 350 kn koji uključuju i tartufe, a osim tradicionalne fritaje sa šparogama, posjetitelji mogu kušati i neka nova jela poput gnudija sa tartufima i šparogama, salate sa šparogama, mladim špinatom i prepeličjim jajima, file brancina sa kremom od šparoga, ali i nedeve s umakom od šparoga i pršuta. Veseli nas to što se ugostitelji i dalje rado uključuju u samu akciju, a vidimo da se i broj godinama povećava. Upravo takvim akcijima želimo gostima približiti tradicionalna jela i okuse, ali ih i upoznati s nekim novim i modernijim, poručili su organizatori iz TZ Buzeta.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!