Dani 20. Porina – Glazba na najjače! @ Opatija i Rijeka

noviporini

Kvarner i gradove domaćine Opatiju i Rijeku, očekuju mnoga zanimljiva događanja. Gosti Porina i ove će godine biti smješteni u opatijskim hotelima, pa će se većina popratnih događanja i odvijati tamo…

Opatija/Rijeka – Ovaj tjedan kulminirat će najvećim glazbenim slavljem u zemlji: dodjelom 20. Porina u Rijeci, pri čemu ćemo se podsjetiti na dva desetljeća hitova i pjesama koje su svima u srcu, te doznati imena novih pobjednika i uživati u koncertima koje će održati mnogi vrhunski hrvatski izvođači.

No i prije toga, Kvarner i gradove domaćine Opatiju i Rijeku, očekuju mnoga zanimljiva događanja. Gosti Porina i ove će godine biti smješteni u opatijskim hotelima, pa će se većina popratnih događanja i odvijati tamo.

U četvrtak, 9. svibnja u Press centru Porina na terasi Tamaris hotela ”4 opatijska cvijeta”, na prvoj konferenciji za medije, samim gradovima domaćinima bit će dodijeljeni prvi crno-platinasti Porini u znak priznanja za njihova višekratna gostoprimstva: za Rijeku treće, za Opatiju čak šesto. Uzvanici i mediji nastavit će se družiti na EU-Brunchu povodom Dana Europe a iste će se večeri na Ljetnoj pozornici u Opatiji održati ”unnplugged koncert mediteranskog orkestra” – Neno Belan & Fiumens i prijatelji pozivaju sve na akustičnu feštu, ”zabavu kakvu Kvarner još nije vidio ni čuo”. Ulaz je slobodan.

U Zagrebu će se pak iste večeri, kao vezani događaj, u klubu Sax održati koncertni session u sjećanje na Dražena Vrdoljaka, glazbenog kritičara, novinara i jednog od osnivača Porina, od čije je prerane smrti prošlo pet godina.
Petak, 10. svibnja na Kvarneru obiluje događanjima: predstavljanja novih izdanja i nagrade Prijatelj hrvatske glazbe, 17. dodjela nagrade Status u Villi Angiolini, Punk u parku – nastup grupe Šajons od 18.30 sati u parku Angiolina, PORINuće novog web portala SpotDepo, dodjela HotNetPorina uz koncert Elementala u riječkom Tunelu te ”Rock me baby – party u čast Rajka Dujmića” u baru Galija u Opatiji. A dan će započeti kvalitetnim doručkom u Ugostiteljskoj školi…

I za subotu, 11.svibnja pripremljene su glazbene zanimljivosti i predstavljanja glazbenih izdanja. Taj dan će, naravno, imati spektakularnu završnicu – u 18 sati u dvorani riječkog Centra Zamet počinje Predprijenos – Svečana dodjela nagrade Porin u kategorijama izvan izravnog TV prijenosa. Od 21 sat, s izravnim prijenosom na 1. programu Hrvatske televizije i na 2. programu Hrvatskog radija, očekuje nas glazbeni show za pamćenje, napravljen po najvišim produkcijskim standardima. Dodjelu 20. Porina će voditi Tarik Filipović. Subota će završiti after-Porin VIP Partyjem u diskoteci Colosseum, na kojoj će nastupiti Simbioza i Surka.

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!