Dani frankofonije dolaze u Opatiju: Predstavlja se dvostruki prijevod Čakavskih stihova Drage Gervaisa

Arhiva: doc. dr. sc. Vjekoslava Jurdana

Gostovat će prevoditeljica Jenifer Lazarić Jungić, pjesnik Guy Mathieui doc. dr. sc. Vjekoslava Jurdana, a program se u sklopu 60. obljetnice smrti Drage Gervaisa organizira u suradnji s Katedrom Čakavskog sabora Opatija.

Opatija – Dani frankofonije održat će se od 18. do 24. rujna u Rijeci, u oraganizaciji Francuske alijanse Rijeka, a ove godine dio programa ugostit će i Opatija.

Tako će program ove manifestacije započeti u ponedjeljak, 18. rujna u Kulturnom domu Zora, gdje je za 19 sati najavljeno predstavljanje dvostrukog francuskog i okcitanskog prepjeva zbirke Čakavski stihovi Drage Gervaisa. Gostovat će prevoditeljica Jenifer Lazarić Jungić, pjesnik Guy Mathieu i doc. dr. sc. Vjekoslava Jurdana, a program se u sklopu 60. obljetnice smrti Drage Gervaisa organizira u suradnji s Katedrom Čakavskog sabora Opatija.
Nakon opatijskog otvorenja, program se seli u Rijeku gdje će se održati niz radionica i predavanja, a zaključit će ga plesni live DJ set melaknolične francuske klupske pop-glazbe u klubu Tunel u subotu 23. rujna.

Tijekom održavanja manifestacije, frankofone delicije nudit će Brasserie As, bistro La rose i Ebba’s Cuisine u Rijeci, a svi ljubitelji francuskog jezika mogu se upisati i na tečaj u organizaciji Francuske alijanse Rijeka. Upisi traju do 22. rujna, a za početnike do 29. rujna, a predbilježbe se primaju na e-mail rijeka@alliance-francaise.hr.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!