Dani frankofonskog filma na programu Art-kina

Tradicionalni Dani frankofonskog filma stižu i ove godine u Art-kino od 19. do 21. ožujka, a u sklopu njih će publika moći pogledati tri filma starije i novije produkcije zemalja francuskog govornog područja.

Rijeka – U suradnji s Francuskom alijansom Rijeka (Alliance Française Rijeka) u Art-kino od 19. do 21. ožujka stižu još jedni Dani frankofonskog filma, u sklopu kojih će se u tri dana prikazati tri filma: marokanska drama „Adios Carmen“ te francuski krimi-trileri „Corporate“ i „Crveni krug“.

Ciklus otvara film „Adios Carmen“ uz prigodan domjenak na kojem će posjetitelji moći kušati neke od tradicionalnih marokanskih zalogaja. Triler „Corporate“ prati Emile, voditeljicu odjela ljudskih resursa u multinacionalnoj kompaniji. Ona je za taj posao odabrana jer je nemilosrdna i obavlja ga bez grižnje savjesti sve dok jedan zaposlenik ne počini samoubojstvo. Posljednji film ciklusa je „Crveni krug“ iz 1970. godine u režiji Jean-Pierrea Melvillea, poznatog po minimalističkim film noir dramama kojima je uvelike utjecao na redatelje poput Jeana-Luca Godarda i Quentina Tarantina.
Svoje mjesto u Art-kinu možete rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org) ili telefonom (051 323 261) svakim danom od 16 do 20 sati ili ih kupiti online putem stranice ulaznice.hr. Ulaz je slobodan za članove Filmskog kluba.

Raspored:
Ponedjeljak, 19. ožujka u 19 sati: Adios Carmen, Maroko / Belgija / Ujedinjeni Arapski Emirati, 2014.
Utorak, 20. ožujka u 20 sati: Corporate, Francuska, 2017.
Srijeda, 21. ožujka u 20 sati: Crveni krug, Francuska / Italija, 1970.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!