Dani hrvatskog kulinarstva

Dani hrvatskog kulinarstva @ hotel Ambasador

Dani hrvatskog kulinarstva @ hotel Ambasador

Opatija – Dani hrvatskog kulinarstva održavaju se u hotelu Ambasador od 15. do 21. studenog. Kuhari će se natjecati za prestižnu titulu 6. Kuharskog prvaka države, dok će se slastičari po prvi put boriti za titulu Slastičarskog prvaka. Najmlađi članovi struke, odnosno učenici srednjih škola natjecat će se u 4. Kamelija kupu.
Dani hrvatskog kulinarstva najznačajnija su godišnja manifestacija hrvatske kulinarske struke čiji je cilj popularizacija kulinarstva i kulinarske baštine, te njeno turističko valoriziranje i poticanje kuhara-kreatora kulinarske ponude na promoviranje i upotrebu domaćih prehrambenih i poljoprivrednih proizvoda.
Uz brojne novosti, poput pripreme restoranskog menija pred publikom, atraktivnih radionica, bogatih izložbenih stolova, predavanja i prezentacija vodećih ljudi hrvatske gastronomije za struku i građanstvo, zaljubljenici u gastronomiju doći će na svoje.
kuhari-txt
Na natjecanjima će sudjelovati pedesetak kuhara i petnaestak slastičara te 16 tročlanih ekipa učenika srednjih škola. Svi oni pripremiti će nekoliko stotina kreativnih jela koja će posjetitelji moći razgledati. Sudionici koji žele ponijeti titulu kuharskog, odnosno slastičarskog prvaka države imati će izuzetno zahtjevan posao jer će morati pripremiti desetak različitih kreativnih jela na zadane teme, i to sve u tri dana koliko traju natjecanja pojedinog prvenstva.
Uz natjecateljski dio održat će se i dvadesetak predavanja i radionica kulinarske tematike prvenstveno namijenjenih ljudima iz struke, ali zasigurno zanimljivih i građanstvu željnom kulinarskih malih ”čarolija”.
Nikola Cvjetović

error: Content is protected !!