Dani hrvatskog turizma: Opatijska rivijera najuspješnija destinacija kulture i gastronomije, Katarina Line najbolja velika putnička agencija

Dani hrvatskog turizma: Opatijska rivijera najuspješnija destinacija kulture i gastronomije, Katarina Line najbolja velika putnička agencija

Katica Hauptfeld, Goran Biljaković, Suzi Petričić, Sandra Martinčić i Vera Aničić

Uz Opatijsku rivijeru kao destinaciju, nagrađena je i putnička agencija Katarina Line koja je osvojila prvo mjesto u kategoriji velike turističke agencije, Thalassotherapia Opatija koja je zaslužila drugo mjesto u kategoriji najboljeg spa lječilišta u Hrvatskoj te Hotel Bevanda koji je u kategoriji Stories, Croatian Unique Hotel dobio treće mjesto.

Vinkovci – Prvi dio nagrada Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore u kategorijama za destinacije godine, atrakcije godine, nagrade poslovnom sektoru (Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku) te ljude u turizmu dodijeljen je večeras u Vinkovcima,

Prethodno svečanoj dodjeli nagrada, danas su za sudionike organizirane tri prezentacije koje obuhvaćaju posjet Slavonskom Brodu, Bukovlju gdje je smješten prvi brodski salaš – Eko – etno Salaš Savus gdje će biti održano predavanje Pokret Farm to Table. Predavanje Pokret Farm to Table održao je Deni Srdoč, najmlađi chef u Hrvatskoj koji je ove godine dobio Michelinovu zvjezdicu.

Zatim, posjet Kutjevu i Požegi gdje su se održale radionice i degustacije na temu Vinska priča – graševina uz uvodničare Anu Dijan i Krešimira Macana, te vodstvo prvaka u sommelierstvu Siniše Lasana i Darka Lugarića u vinarijama Krauthaker i Galić u Kutjevu. Nadalje, organiziran je i posjet Parku prirode Papuk i Parku šumi Jankovac gdje se održao obilazak jankovačkog slapa Skakavac, jankovačkog jezera, groba grofa Jankovića i staklane. Na završetku obilaska održalo se i predavanje Papuk, tajanstveni dragulj Slavonije.

Radi se o novoj kategoriji, uvedenoj prvi puta ove godine, a Opatija i susjedi na rivijeri zaslužili su je zahvaljujući tradiciji i kvaliteti gastronomske i kulturne ponude, ali i konstantnom radu na njihovom unaprjeđenju. Opatijska rivijera, nakon niza renomiranih priznanja za brojne ugostiteljske objekte, od ove godine ima i restoran s Michelinovom zvjezdicom koju je zaslužio Draga di Lovrana, što je dodatno potvrdilo status jedne od najtraženijih gastronomskih destinacija u Hrvatskoj.

Isti spoj tradicije i kvalitete prisutan je i u kulturnoj ponudi, obilježenoj ne samo bogatom povijesnom baštinom, već i atraktivnim manifestacijama poput RetrOpatije, Marunade, Adventa, Smotre tradicijskih barki na jedra, Jerry Ricks Blues Festival ili karnevalskih događanja koji privlače desetke tisuća posjetitelja. Dodatna poveznica kulture i gastronomije je projekt Feel & Taste koji je ove godine doživio svoj vrhunac, a koji je pokrenut s ciljem valorizacije autohtonih proizvoda i kulture zaleđa.

– Ponosni smo na ovu nagradu za najuspješniju destinaciju kulture i gastronomije, jer upravo su to neka od glavnih obilježja na kojima počiva naš turistički proizvod i koja je potvrda da je Opatijska rivijera na vrhu hrvatske gastronomije. Kvalitetna gastronomska i kulturna ponuda, uz kongresni i zdravstveni turizam, zaslužna je za to da Opatijska rivijera turistički živi tijekom čitave godine, kazala je direktorica Turističke zajednice grada Opatija Suzi Petričić, čestitavši na osvojenim priznanjima i drugim predstavnicima Opatijske rivijere nagrađenima na Danima hrvatskog turizma.

Uz destinaciju, nagrađena je i putnička agencija Katarina Line koja je osvojila prvo mjesto u kategoriji velike turističke agencije, Thalassotherapia Opatija koja je zaslužila drugo mjesto u kategoriji najboljeg spa lječilišta u Hrvatskoj te Hotel Bevanda koji je u kategoriji Stories, Croatian Unique Hotel dobio treće mjesto.

U akciji ‘Čovjek – ključ uspjeha’ za najboljeg agencijskog djelatnika izabrana je Tina Vickov, turističkog animator Krunoslav Čolo, turističkog vodiča Daniele Surdić, djelatnika u hotelskom objektu ili kampu Loredana Načinović, djelatnika u ugostiteljskom objektu Stjepo Roko. Saša Bačić najbolji je privatni iznajmljivač, Thomas Heinz domaćin turističkog seljačkog domaćinstva, Sandra Rončević najbolja je policijska službenica, Fredi Stojnić djelatnik u pomorskom prijevozu, Dragan Tomašević djelatnik u cestovnom prijevozu, Ljubica Vuković prodavačica , Gordana Purgar djelatnica na uređenju i održavanju okoliša, Tomislav Domančić vatrogasac, Anita Petković turistički inspektor te Danijela Vulin djelatnica u sustavu turističkih zajednica.

Drugi dio nagrada dodijelit će se sutra, 4. listopada u Osijeku za 10 najboljih u turizmu, i to u sljedećim kategorijama: Turistička destinacija godine, Nagrada za održivi turizam, Plaža godine, Turistički događaj godine, DMK Putnička agencija godine, Restoran godine, Marina godine, Kamp godine, Hotel godine, nagrada „Anton Štifanić“ u kategoriji tvrtka/ustanova/udruga te pojedinac, Nagrada za životno djelo te Posebno priznanje za izniman doprinos turizmu Republike Hrvatske.

 

error: Content is protected !!