Održani ‘Dani karijera’ na FMTU @ Ika

Studenti su imali mogućnost sudjelovati u izlaganjima i susretima s predstavnicima hotelskih kuća kao i na radionicama.

Ika – Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija i ove je godine organizirao Dane karijera kroz sadržajan i zanimljiv program namijenjen studentima kao budućim zaposlenicima i hotelskim poduzećima kao njihovim budućim poslodavcima.

Nakon pozdravnih riječi prof. dr. sc. Dore Smolčić Jurdana, dekanice, prof. dr. sc. Ines Milohnić, prodekanice za poslovne odnose i dr. sc. Vidoja Vujića, prof. emer., predsjednika HGK Županijske komore Rijeka, održano je izlaganje na temu „Hrvatski zavod za zapošljavanje i tržište rada turizma i ugostiteljstva“ koju je izložio gosp. Željko Marković, v.d. predstojnika regionalnog ureda HZZ Rijeka, dok je gđa. Silvija Baričević, direktorica ljudskih potencijala Jadranka d.d., Mali Lošinj, s kolegama održala prezentaciju i interaktivnu radionicu na temu „Gradimo karijere u turizmu Hrvatske – Zašto je dobro ostati?“.

Dane karijera Fakulteta uveličala su i hotelska poduzeća koja su se predstavila studentima u okviru „Career speed dating-a”, i to Daruvarske toplice, Design Hotel Navis & Villa Kapetanović d.o.o., DoubleTree by Hilton Hotel Zagreb, Falkensteiner Hotels & Residences, HUP-Zagreb d.d., Imperial d.d. (managed by Valamar), Jadranka d.d., Le Meridien Lav, LifeClass Terme Sveti Martin, Maistra d.d., Njivice Hotels and Camp Resort i Valamar Riviera d.d. Studenti su imali mogućnost sudjelovati u izlaganjima i susretima s predstavnicima hotelskih kuća kao i na radionicama: „Razvoj karijere“, koju su za održale izv. prof. dr. sc. Kristina Črnjar i izv. prof. dr. sc. Ana-Marija Vrtodušić Hrgović. Radionicu sa studentima „7 koraka do kredita“ održala je gđa. Vesna Bartolović Stančić, voditeljica područnog ureda HBOR za Primorje i Gorski kotar. Drugog dana, direktor Step Ri znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci, gospodin Boris Golob održao je predavanje na temu „Strategija na A4“ te Silos Group d.o.o., Rijeka, tematsko predavanje za studente „Creative Tourism Lab“.

error: Content is protected !!