Dani mađarske kulture @ Opatija i Rijeka

Liburnija.net: Vila Minach

Tijekom ovog vikenda održat će se tri zanimljiva događanja koja će se ”vrtiti” oko dviju značajnih ličnosti iz mađarske i hrvatske povijesti – Gyule Andrassyja te Gabora Barossa.

Opatija/Rijeka – Dani mađarske kulture, povodom 10. obljetnice postojanja Mađarske kulturne udruge ”Baross”, održat će se tijekom ovog vikenda u Opatiji i Rijeci.

Prvi dio programa na rasporedu je u petak 18. svibnja, u 17.30 sati, kada će se u vrtu Ville Črnikovica u Voloskom položiti vijenci na spomen-ploču grofu Gyuli Andrássyju, ministru vlade Mađarskog Kraljevstva i ministru vanjskih poslova Austro-Ugarske Monarhije te osvrnuti na njegovo životno djelovanje.

Liburnija.net: Spomen ploča nasuprot ulaza vile Minach @ Volosko

Liburnija.net: Spomen ploča nasuprot ulaza vile Minach @ Volosko

U subotu, 19. svibnja, proslava će se preseliti u Rijeku, a u zgradi i dvorani Transadrie na rivi prvo će se položiti vijenci na spomen-ploču Gaboru Barossu u 18.30 sati, nakon čega će se održati koncert mađarskih narodnih pjesama sve do 21 sat.

Posljednjeg dana ova će se manifestacija ponovo vratiti u Opatiju, gdje će se u nedjelju, 20. svibnja u 15 sati, u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer održati svečano otvorenje izložbe dokumenata o životu i radu grofa Gyule Andrassyja, koja će ostati otvorena tjedan dana.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!