ERSTE AD

Dani mentalnog zdravlja @ Matulji

Bolesti ovisnosti postaju jedan od najvećih izazova današnjice i zasigurno vodeći javno zdravstveni problem suvremenog društva. Čovjek danas sve češće gubi slobodu i postaje rob raznih sredstava ovisnosti, a u novije vrijeme i raznih oblika ovisničkog ponašanja.

Matulji – ‘Dani mentalnog zdravlja’ održat će se u organizaciji udruge za unapređenje kvalitete života građana ‘Malenica’ i Općine Matulji, od 10. do 13. listopada.

– Biti mama ili tata najodgovorniji je i najizazovniji posao na svijetu. Također i najljepši. Ili bi barem trebao biti takav. Međutim, često nas izazovi koje roditeljstvo stavlja pred nas ostavljaju s osjećajem da nismo dorasli situaciji. Kao i svi roditelji, susrećemo se s dilemama, preispitujemo se i tražimo svoj put kako da ostvarimo roditeljstvo u najboljem interesu djeteta. Bolesti ovisnosti postaju jedan od najvećih izazova današnjice i zasigurno vodeći javno zdravstveni problem suvremenog društva. Čovjek danas sve češće gubi slobodu i postaje rob raznih sredstava ovisnosti, a u novije vrijeme i raznih oblika ovisničkog ponašanja, kao što su ovisnost o kocki, kompjuterima, internetu, kupovanju i trošenju… Koji su uzroci navedenih pojavnosti i gdje je izlaz…. U svakoj interakciji između dvoje ljudi događa se učenje, pozivamo Vas da zajedno otkrijemo što još možemo naučiti o sebi i djeci, istaknuli su organizatori.

U radionici će sudionicima biti ponuđene informacije o teorijskom modelu koji objašnjava nastanak i održavanje treme koja se može javiti prilikom ispita, ali i drugih oblika javnog izlaganja. Osim toga, sudionici će čuti o različitim načinima suočavanja s tremom od kojih će neke imati priliku i uvježbavati.

– Najčešće se uz pojam seksualnog zdravlja vežu informacije vezane uz bolesti, poremećaje funkcioniranja reproduktivnog sustava s posebnim naglaskom na spolno prenosive bolesti i neželjene trudnoće. Ovo predavanje će se pozabaviti temama vezanim uz psihosocijalne dimenzije ljudske seksualnosti a time i seksualnog zdravlja, koje podrazumijeva poštovanje prema seksualnosti i seksualnim odnosima te ugodna i sigurna seksualna iskustava u kojima
nema prisile, diskriminacije ili nasilja. Saznajte na koji način emocije, misli, osobine ličnosti i odnosi s drugim ljudima utječu na seksualnost i seksualno zdravlje, dodali su organizatori.

U klikom na link u nastavku teksta provjerite program ‘Dana mentalnog zdravlja’ – dani_mentalnog_zdravlja_program_2012

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!