‘Dani plesa u Opatiji’ na terasi hotela Kvarner

Hotel Kvarner

Hotel Kvarner

– Na Danima plesa u Opatiji očekuju vas nastupi Plesne grupe „Magija“ Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka u suradnji sa Društvom za kibernetiku psihoterapije Rijeka, Osnovne škole za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica te Umjetničke škole Franje Lučića iz Velike Gorice, dodali su organizatori.

Opatija – U čast začetnice suvremenog plesa Isadore Duncan koja je ostavila snažan trag i prvi plesni otisak u Opatiji, odlučili smo i ove godine obilježiti Svjetski dan plesa s plesnom manifestacijom ”Dani plesa u Opatiji“ koja će se održati u utorak, 28. travnja na terasi hotela Kvarner s početkom u 13 sati, poručili su organizatori.

dani_plesa_opatija_2015

Plesni Art Laboratorij (PAL) umjetnička je organizacija koja se bavi izričito plesnim produkcijama suvremenih i postmodernističkih plesnih tokova. Višegodišnji je partner Centra za kulturni turizam Koraki, te je već dugi niz godina prisutan na kulturnoj, umjetničkoj, turističkoj i edukativnoj sceni opatijske i kvarnerske regije, u tom periodu realizirane su brojne manifestacije, plesne, kazališne i glazbene produkcije umjetničkog i kulturno-turističkog karaktera. Važno je napomenuti da je PAL jedina umjetnička organizacija sa sjedištem u Opatiji, osnivačice su Senka Baruška (ples) i Melita Sorola Staničić (likovni), navodi se u priopćenju PAL-a.

– Želja je prigodno obilježiti Svjetski dan plesa upravo u Opatiji – gradu u kojem se rodila umjetnička ideja suvremenog plesa, kako bi osvijestili i upoznali učenike, građane – mlade i stare te posjetioce Opatije o kulturnom nasljeđu vlastitoga grada koje treba njegovati. Na Danima plesa u Opatiji očekuju vas nastupi Plesne grupe „Magija“ Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka u suradnji sa Društvom za kibernetiku psihoterapije Rijeka, Osnovne škole za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica te Umjetničke škole Franje Lučića iz Velike Gorice, dodali su organizatori.

U slučaju kiše događanje će biti premješteno u Kulturni dom Zora.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!