Dani Puževega komuna za oživljavanje zaleđa @ Permani

mo_puzev_komun

Ova manifestacija, koja će se održati tijekom predstojećeg vikenda, 7. i 8. rujna, objedinit će kulturne i zabavne aktivnosti u atraktivan program.

Opatija – Mjesni odbor Pužev komun ove će godine, nakon čak više od dva desetljeća, ponovno pokušati probuditi nekada vrlo aktivno i po mnogočemu prepoznatljivo Matuljsko zaleđe. Sa svojim centrom u Permanima, koji su čak i opjevani, ovo je područje nekada bilo centar duštvenih zbivanja pa ćemo na ovaj način pokušati oživjeti makar djelić nekadašnje atmosfere. Stoga, krećemo u organizaciju manifestacije povodom obilježavanja ”Dana Puževega komuna”, odnosno oživljavanja davno zamrle tradicije našega kraja, istaknuli su na nedavnoj konferenciji za novinare predstavnici MO Pužev komun na čelu s predsjednicom Sabinom Frlan.

Ova manifestacija, koja će se održati tijekom predstojećeg vikenda, 7. i 8. rujna, objedinit će kulturne i zabavne aktivnosti u atraktivan program.

Program_Permani

– Dvodnevna manifestacija, čiji će se prvi dan odvijati ispred Društvenog doma Permani, obuhvaćati će raznolik program – počevši od natjecanja u kuhanju kotlića kojim želimo privući sve ljubitelje gastronomskih užitaka, u subotu u 16 sati. Napominjem kako je još uvijek otvoren rok za prijavu na broj 091/1575499. Ovaj događaj biti će popraćen i kulturnim dijelom programa koji će zapoćeti u 19 sati gdje će nastupiti već poznata klapa ”Skalin” Frlanija koja njeguje izričaj ovog podneblja, a sa velikim zadovoljstvom najavljujem i mladog, ali već nadaleko poznatog i talentiranog pjevača Antonia Krištofića, kazala je Frlan.

Zabavni dio programa kao vrhunac subotnje večeri proteći će uz grupu ”Maestral”, čiji nastup počinje u 21 sat, a bit će praćen tombolom i bogatom ugostiteljskom ponudom. Nedjeljno će, pak, popodne, na sam blagdan Male Gospe, započeti sa Sv. misom u 17 sati u crkvi Sv. Josipa u Brešcima u okviru čega će uz crkveni zbor, svečanost uveličati i ženska klapa ”Rožice” Šapjane. Nedjeljno popodne završiti će uz druženje mještana i neizostavnu degustaciju fažola.

– Uvjereni smo kako će ova manifestacija biti prihvaćena, kako od strane mještana Puževega komuna, pa tako i šire, tim više što u Permanima još uvijek nije izbrisan trag nekadašnjeg društvenog i kulturnog života, pa pozivamo da svi krenete putem stihova svima dobro znane pjesme ”Va Permani ću poć” i da subotnju i nedjeljnu večer rezrevirate za posjet Puževemu komunu, zaključila je Frlan.

Ivan Mellor / Liburnija.net