Dani sporta i kulture @ Matulji

kultura-i-sport-_matulji_sm…svi prezentacijski programi odvijati će se od 16.00-19.00 sati ispred OŠ “Dr. A. Mohorovičić“ Matulji te na šetalištu Drage Gervaisa…
…za ljubitelje boravka u prirodi biti će dostupni programi ribara i planinara…

Matulji – Ove subote 24. rujna održati će se Dani sporta i kulture, manifestacija koje je zamišljena kao promocija sportskih i kulturnih udruga Općine Matulji financiranih iz Proračuna u tekućoj godini, a koje će predstaviti svoje programe i pokušati zainteresirati posjetitelje za uključivanje u njihov rad.
dani_sport_kultura_matulji_2011
– Ova manifestacija namijenjena je djeci i mladima svih uzrasta, ali i njihovim roditeljima te starijima kako bi kvalitetno osmislili svoje slobodno vrijeme. Svi oni moći će u popodnevnim satima od 16.00 do 19.00 sati prisustvovati vrlo zanimljivim programima sportskih i kulturnih udruga te sakupiti niz korisnih podataka kroz brošure i ostale promidžbene materijale koji će se dijeliti, kazala nam je Eni Šebalj, zamjenica načelnika.
Već nekoliko godina zajednica sportskih udruga Općine Matulji štampa Vodič kroz programe sportskih udruga Općine Matulji u kojem se predstavljaju njihovi programi, uspjesi i način rada.
Također, i Društvo naša djeca Matulji početkom svake školske godine brine se da svi predškolci i školarci na klupe dobiju Vodič kroz slobodne aktivnosti Društva naša djeca Matulji, OŠ ”D.Gervais” Brešca, OŠ ”Dr.A.Mohorovičić“ Matulji i Dječji vrtić Matulji koji je prepun korisnih podataka za djecu i roditelje, a prošle je godine štampana i brošura kulturnih udruga Općine Matulji, istaknula je Eni Šebalj, zamjenica načelnika.
Svi prezentacijski programi odvijati će se od 16.00-19.00 sati ispred OŠ “Dr. A. Mohorovičić“ Matulji te na šetalištu Drage Gervaisa, a njihovo predstavljanje na centralnoj bini voditi će Dražen Turina Šajeta.
– Bit će tu malonogometnih turnira u koje su se uključili vrtići i klubovi sa područja Liburnije, a koji će se odvijati kroz subotu i nedjelju . Matulji su poznati po auto-moto sportu pa će svima biti interesantno pogledati natjecateljski vozni park matuljskih autoklubova. Boćari će prezentirati brzinska izbijanja, a matuljski konopaši jedni od najboljih u Hrvatskoj potezati će konop u čemu će se moći okušati i posjetitelji. Također, biti će postavljen ring sa borilačkim sportovima, a na improviziranim terenima prezentirati će se košarka, odbojka, tenis, rukomet, badminton te stolni tenis. Svi posjetitelji moći će se uključiti i u prezentacije pojedinačnih sportova pikada, šaha te i sami zaigrati kao i uživati u prezentaciji ekstremnih kombiniranih sportova. Za ljubitelje boravka u prirodi biti će dostupni programi ribara i planinara, dodala je Eni Šebalj, zamjenica načelnika.

Liburnija.net: Dani sporta i kulture 2010. @ Matulji

Liburnija.net: Dani sporta i kulture 2010. @ Matulji


Cijelo subotnje popodne u Matuljima biti će ispunjeno i sa niz kulturnih programa kulturnih udruga pa će tako posjetitelji moći uživati u klapskom pjevanju, zborovima, folklornim nastupima kao i u glazbenim plesnim, scenskim i likovnim programima Društva naša djeca Matulji koji osmišljavaju kvalitetno slobodno vrijeme djece školske i predškolske dobi. Svoje izvannastavne aktivnosti za učenike predstaviti će OŠ.Dr.Andrija Mohorovičić Matulji i OŠ ”Drago Gervais“ Brešca te Dječji vrtić Matulji. Likovne udruge predstaviti će se izložbama svojih radova na štandovima i u zgradi Općine Matulji te demonstracijama pečenja keramike. Rad svoje udruge predstaviti će i umirovljenici kroz bogati program sa kojim su krenuli useljenjem u nove prostore.
Uz ovaj izuzetno bogati program posjetitelji će se moći zabavljati i uz glazbeni program pop-rock grupe Undercover.
Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!