Darijo Vasilić pisao ministru Butkoviću: Sigurni smo da ne odobravate naplatu mostarine na Krčkom mostu

Dario Vasilić (PGS)

Naglasio je kako je autocesta od Rupe do Grobnika ustvari potpuna riječka zaobilaznica, a u Hrvatskoj se nigdje ne naplaćuje vožnja po zaobilaznicama (npr. Zagreb), zatraživši da se i o tome otvori rasprava i nađe zadovoljavajuće rješenje.

Rupa/Krk – Predsjednik PGS-a Darijo Vasilić uputio je jučer otvoreno pismo ministru prometa i infrastrukture Olegu Butkoviću, podsjetivši ga na inicijativu PGS-a o besplatnom Krčkom mostu i autocesti za građane Primorsko-goranske županije, koju je jednoglasno potvrdila i županijska skupština.

– Ovih smo dana s osobitom pozornošću pratili napore oko potpisivanja ugovora o gradnji Pelješkog mosta kao i napora koje ulažete da se most na Čiovo dovrši do špice turističke sezone. Naše su simpatije i podrška tim naporima na Vašoj strani. No to nije razlog zbog kojeg Vam se obraćamo ovim (otvorenim) pismom. Prošlo je već nekoliko mjeseci od inicijative PGS-a koju je jednoglasno potvrdila Skupština Primorsko-goranske županije o oslobođenju od plaćanja mostarine na Krčkome mostu naših građana kao i oslobađanje od plaćanja autoceste Rijeka-Zagreb za stanovnike Gorskog kotara, te oslobođenja plaćanja autoceste Rupa-Rijeka-Grobnik za lokalno stanovništvo, naveo je Vasilić u pismu.

Podsjetio je Butkovića kako je i sam u više navrata govorio da nema opravdanja plaćanja mostarine na Krku, za most koji je otplaćen. To je jedini most čiji se prijelaz plaća u Republici Hrvatskoj, a kada se zna da se mostarina neće naplaćivati niti na Pelješkom mostu niti na Čiovu.

– Sigurni smo da kao čovjek iz Primorsko-goranske županije ne odobravate plaćanje mostarine na Krčkom mostu te Vas molimo da se na Vaš prijedlog, odnosno Ministarstva kojem ste na čelu, na sjednici Vlade RH donese odluka o ukidanju naplate mostarine za građane Republike Hrvatske. Naime, držimo da prijedlog Vladi trebate uputiti Vi kao resorni ministar. Vjerujemo i u podršku ministra Garija Capellija ovom prijedlogu. Ujedno Vas molimo da razmotrite zajedno sa ministrom Capelliem mogućnost da se stanovnicima Gorskog kotara olakša korištenje autoceste u dijelu prolaza kroz Gorski kotar što bi sigurno bila mjera za pospješivanje aktivnosti i gospodarstva Gorskog kotara, naveo je Vasilić.

Naglasio je kako je autocesta od Rupe do Grobnika ustvari potpuna riječka zaobilaznica, a u Hrvatskoj se nigdje ne naplaćuje vožnja po zaobilaznicama (npr. Zagreb), zatraživši da se i o tome otvori rasprava i nađe zadovoljavajuće rješenje.

– Nadam se da ćete razumjeti naše prijedloge i ovaj apel, i da će se uz Vaše razumijevanje početi rješavati ova za nas u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji važna pitanja, zaključio je Vasilić.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!