U oku kamere: Dario Saletnik nakon više od mjesec i pol dana u Sibiru započeo povratak na zapad @ Matulji

Saletnik svakodnevno doživljaje s proputovanja dalekim istokom objavljuje na svom blogu (https://www.lumbertrans.com/overland4x4/1), a dosad se susretao s visokim temperaturama i hladnoćom, nabrijanim ruskim carinicima, planinskim devama i mladim pustolovima iz Koreje na motorićima.

Matulji – Više od mjesec i pol dana Dario Saletnik i njegova ”Bela štriga” su na ekspediciji u Sibiru, na koju je matuljski avanturist krenuo iz Matulja 12. lipnja.

Saletnik svakodnevno doživljaje s proputovanja dalekim istokom objavljuje na svom blogu, a dosad se susretao s visokim temperaturama i hladnoćom, nabrijanim ruskim carinicima, planinskim devama i mladim pustolovima iz Koreje na motorićima.

Nedavno je započeo i povratak iz Rusije prema Matuljima, a isprobao je i „banju“ odnosno rusku saunu.

– Super osjećaj – temperatura zraka je 60 stupnjeva Celzijusa, i polivaš se malo vrućom, malo ledenom vodom. Spavao sam kao komad drva, kazao je Saletnik koji je tog dana prešao preko 700 kilometara puta.

Nedavno je prošao i kroz rusko selo koje je „vrijeme zaboravilo“, u potrazi za dijelovima za automobil.

– U tom selu, ne da je vrijeme stalo, vratilo se nazad, kao kod nas 50-tih godina. Računa se na one kotačiće uz pomoć digitrona, prima se kartice, važe se skoro sve, unutra dvije lokalne dame sa prodavačicom krešu pivo.Ima tu uz prehranu i tekstila, čavala… Baš su simpatične, ali smio sam slikati samo vagu,njih ne, napisao je Saletnik.

U petak, 28. srpnja dosegao je i najsjeverniju točku svog putovanja, u gradu Permu. Pustolovine Darija Saletnika pratite i na njegovu blogu.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!