Dašak izvornog Orijenta kroz masažu @ 4 opatijska cvijeta


Moderne varijacije tradicionalne tajlandske masaže pomažu u otklanjanju psihičkog i fizičkog stresa, opuštaju tijelo, ublažavaju tegobe sa mišićima uzrokovane povećanim fizičkim naporima..
Opatija – Zbog velikog interesa, Milenij hoteli najavili su kako će se od 17. do 19. veljače u njihovim hotelima održati drugi Vikend tradicionalne tajlandske masaže, tijekom kojih će izvorni terapeuti nuditi masažu po promotivnim cijenama – 60-minutna masaža stajat će 300, 90-minutna 400 kuna, a masaža za dvoje u trajanju od 60 minuta 550 kuna.
Tehnika tradicionalne tajlandske masaže je razvijena prije 2500 godina u sjevernoj Indiji od istaknutog liječnika Jivaka Kumarbhaccha, pratitelja i prijatelja Buddhe. Stoljećima se primjenjivala u narodnoj medicini u prostorima budističkih hramova, a znanje se prenosilo usmenom predajom. Tajlandska masaža je bazirana na temelju 10 najvažnijih energetskih kanala Sen Sib, kojima teče životna energija ili Lom pran. Smatra se da se ti kanali nalaze dva prsta ispod površine kože, a protežu se kroz cijelo tijelo. Od iznimne je važnosti za naše zdravlje da su kanali prohodni i da ne dolazi do zastoja energije, a tehnika tradicionalne tajlandske masaže razvijena je s tim ciljem da otkloni sve energetske blokade.
Pomaže u oslobađanju blokada i stimulira protok životne energije, čime se uspostavlja ravnoteža tijela, uma i duha. Time se otklanjaju različite psiho-fizičke tegobe. Fiziološki učinci tradicionalne tajlandske masaže na krvožilni sustav su bolja cirkulacija limfe i krvi i smanjenje broja otkucaja srca. Smanjuju se edemi uzrokovani sporim tokom limfe i ubrzava se otklon toksina iz organizma. Također se opuštaju tetive i mišići, razgibaju se zglobovi što ima utjecaja na veću fleksibilnost tijela. Stimulira se kvalitetnija aktivnost živčanog i probavnog sustava.
Moderne varijacije tradicionalne tajlandske masaže pomažu u otklanjanju psihičkog i fizičkog stresa, opuštaju tijelo, ublažavaju tegobe sa mišićima uzrokovane povećanim fizičkim naporima. Također smanjuju učestalost bolova kroničnih tegoba, balansiraju rad cijeloga tijela, a pomažu i u borbi protiv celulita.
Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!