Davorin Štetner ostaje na čelu HAKS-a, najavljena tužba Ministarstvu uprave

Godina kada bilježimo 115 godina automobilizma u Hrvatskoj te premijerno izdanje WRC-a Croatia, tako će osim korone i otežanih uvjeta rada, situacija u sportu biti dodatno opterećena izbornim procesima, ali i dubokom podjelom na dva tabora.

Zagreb – Za sada u Hrvatskom auto i karting savezu situacija ostaje po starom, odnosno na danas održanoj skupštini potvrđen je stari novi predsjednik Davorin Štetner, dok kandidat djela članova Vladimir Golub nije dobio potrebnu većinu. U dinamičnoj i žustroj atmosferi te nakon gotovo 10 sati od početka skupštine dosadašnji predsjednik Davorin Štetner dobio je povjerenje 45 članova HAKS-a dok je Vladimir Golub dobio 30 glasova članova.

“Velika čast je nakon dvije izazovne godine dobiti potvrdu da se radilo dobro te dobiti potporu većine svih članova Hrvatskog auto i karting saveza! Imamo mnogo planova, a već u ponedjeljak povući ću prvi potez u novome mandatu koji će obradovati sve vozače tehničkih disciplina! Čestitam svim izabranima, a čeka nas odgovoran posao.”

Skupština je poklonila povjerenje i Štetnerovim kandidatima za čelne ljude sporta – dugogodišnjem čelniku OAS-a Draganu Serdenu za autosport te Mariu Moslavcu koji će voditi Odbor za karting sport.

U Upravni odbor izabrani su članovi s liste novoizabranog predsjednika HAKS-a u sastavu Domagoj Kamenski, Vlado Leko, Ivan Kodrić, Miroslav Krpan, Zdravko Novosel, Goran Popović, Leo Andreis i Nenad Suvačarov koji su i dosad obnašali tu dužnost te novi članovi Ivan Zubak, Robert Žiković, Matija Lovrec, Miro Nevajda, Igor Tomljanović i Roland Voskion.

U Nadzorni odbor izabrani su Dubravko Marković, Ljubomir Cerovac i Robert Podrug.

Skupština je usvojila Financijski plan za 2021. godinu, izvješće o financijskom poslovanju za 2020., izvješće predsjednika HAKS-a, izvješće predsjednika OAS-a te izvješća pravne zastupnice, koordinatorice FIA projekata i predsjednice Komisije sportaša dok o izvještaju bivšeg predsjednika OKS-a nije donesena odluka.

Izborna skupština koja je donijela izbor novog rukovodstva za novo mandatno razdoblje do 2021. do 2025.godine posljednjih tjedana prerasla je u pravu političku kampanju prepunu obećanja, obrata, preletavanja iz tabora u tabor, objava anonimnih tekstova… Izborni ciklus za sada je okončan, no tim ljudi oko Vladimira Goloba najavljuje tužbu ministarstvu uprave jer smatraju da nije bilo sve po propisima.

Godina u kojoj bilježimo 115 godina automobilizma u Hrvatskoj te premijerno izdanje WRC-a Croatia, tako će osim korone i otežanih uvjeta rada, situacija u auto sportu biti dodatno opterećena postizbornim procesima, ali i dubokom podjelom na dva tabora.

 

error: Content is protected !!