Delegacija Kastva i udruge branitelja povodom Dana pobjede položila vijence i zapalila svijeće na gradskom groblju

Gradsku delegaciju predvodili su zamjenik gradonačelnika Dean Jurčić i predsjednik Gradskog vijeća Zemir Delić.

Kastav – Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, predstavnici Grada Kastva i Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata Kastav položili su vijence i zapalili svijeće na Gradskom groblju.

Gradsku delegaciju predvodili su zamjenik gradonačelnika Dean Jurčić i predsjednik Gradskog vijeća Zemir Delić. Gradonačelnik Matej Mostarac uputio je čestitku putem svoje Facebook stranice.

– Sloboda je najveće blago. Hrvatska danas ne slavi rat, ne slavi patnju. Hrvatska danas slavi slobodu i mir, čista srca slavi pobjedu, prekretnicu koja je dokrajčila ružan, nametnut i podao rat. Još jednom od srca se zahvalimo svima koji su se žrtvovali za slobodnu Hrvatsku, prije svega hrvatskim braniteljima koji nam jesu i ostat će na pameti cijeloga života. Slobodna i demokratska Hrvatska najljepši je spomenik poginulim braniteljima i onoj hrabroj vojsci. Mi sada moramo biti razumni i velikodušni u pobjedi – jer oni koji nisu velikodušni nisu pravi pobjednici – žalimo za svakim izgubljenim životom, za svakom žrtvom, svakom ljudskom i obiteljskom tragedijom, napisao je Mostarac.

 

error: Content is protected !!