Delegacija mađarskog Balatonfureda posjetila Opatiju

balaton_opatija_2014

Povod ovoj posjeti jest razmjena iskustava u upravljanju komunalnim segmentom, konkretno gradskim zelenilom, koje je vrlo bitan dio uređenja i mađarskog prijateljskog grada Balatonfureda.

Opatija – Delegacija iz zbratimljenog grada Balatonfüreda, u kojoj su bili Miklos Takacs, gradski vijećnik-član Odbora za međunarodnu suradnju, Akos Balog, predsjednik nadzornog odbora gradske komunalne tvrtke Probiort, Laszlo Somogyi-generalni direktor komunalne tvrtke Probiort i Tibor Padar voditelj ureda za uređenje parkova posjetila je Opatiju, a jučer su se sastali i sa gradonačelnikom Ivom Dujmićem u njegovu uredu.

Povod ovoj posjeti jest razmjena iskustava u upravljanju komunalnim segmentom, konkretno gradskim zelenilom, koje je vrlo bitan dio uređenja i mađarskog prijateljskog grada Balatonfureda. Tako su u sklopu boravka u Opatiji članovi ove delegacije razgledali opatijske parkove i susreli se s opatijskim kolegama. Primio ih je direktor Parkova Raul Degano, s kojim su razgovarali o aktualnim aktivnostima Parkova, sadnji, održavanju i organizaciji posla. Mađarska delegacija bila je izuzetno zadovoljna efektima susreta, osobito onime što su vidjeli u Opatiji, kada je riječ o parkovnom okolišu i održavanju.

I. M. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!