Delegacija Svjetske banke i Nacionalnih parkova Crne Gore u posjetu PP Učka

Delegacija Svjetske banke @ Vojak

Oba posjeta započela na Poklonu gdje je predstavljena atrakcija edukativni postav na otvorenom, ”Oko Učke“, financiran putem Projekta integracije u EU Natura 2000 (NIP) zajmom Svjetske banke, kroz koji im je predstavljena bogata materijalna i nematerijalna baština Učke i Ćićarije.

Poklon – Delegacija Svjetske banke u društvu predstavnika Ministarstva zaštite okoliša i prirode posjetila je prošlog tjedna Park prirode Učka. Posjet je započeo na Poklonu gdje im je predstavljena atrakcija edukativni postav na otvorenom ”Oko Učke“ financiran putem Projekta integracije u EU Natura 2000 (NIP) zajmom Svjetske banke, kroz koji im je predstavljena bogata materijalna i nematerijalna baština Učke i Ćićarije. Posjet se zatim nastavio do budućeg centra za posjetitelje, kapitalnog projekta JU ”PP Učka“, a nakon čega se krenulo prema Vojaku, najvišem vrhu. Na Vojaku su se upoznali sa znamenitostima Parka prirode Učka te uživali u nezaboravnom pogledu i izložbi fotografija postavljenoj u unutrašnjosti kule.

Predstavnici Nacionalnih parkova Crne Gore

Istog tjedna, delegacija predstavnika Javnog preduzeća ”Nacionalni parkovi Crne Gore“ na čelu s direktorom Zoranom Mrdakom posjetila je u sklopu studijskog putovanja Park prirode Učka. Cilj putovanja je razmjena iskustava na temu upravljanja i financiranja zaštićenih područja u Republici Hrvatskoj, upoznavanje sa zakonskom regulativom, implementacijom NATURA 2000, kao i ostalim pitanjima koje reguliraju zaštitu okoliša.

Posjet je započeo na Poklonu predstavljanjem edukativnog postava na otvorenom – “Oko Učke”, nakon čega su nastavili prema Vojaku, gdje su uživali u pogledu koji se pruža s kule vidikovca, jednog od najljepših vidikovaca u ovom dijelu Europe.

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!