Delfinov picajol Matija Smokrović proglašen drugim najboljim majstorom pizze u Istri @ Poreč

Matija Smokrović

Matija Smokrović

Kao pizzu po izboru Smokrović je pripremio ”slagalicu” nazvanu Primorsko-goranska u kojoj je spojio sastojke s mora i gora. S jedne strane našli su se ”primorski” sastojci – maslinovo ulje, sir, crne masline, cherry rajčice, kapari, artičoke i srdele, a s druge oni ”goranski” – pelati, sir, zelene masline, vrganji, ljuta kobasica i panceta.

Lovran/Poreč – Matija Smokrović, picajol lovranske pizzerije Delfino na nedavno održanom natjecanju Mainardi pizza talent cup Istre 2016. ostvario je zapažen uspjeh. Na porečkom gastro-eventu Smokrović je branio prošlogodišnje treće mjesto, a ove je godine popravio svoj rezultat i osvojio je visoko drugo mjesto.

Natjecatelji su se takmičili u izradi pizze Margherite i pizze po izboru, a poseban uspjeh polučila je upravo najjednostavnija i najosnovnija pizza u kojoj umijeće priprave najviše znači – Margherita. Kao pizzu po izboru Smokrović je pripremio ”slagalicu” nazvanu Primorsko-goranska u kojoj je spojio sastojke s mora i gora. S jedne strane našli su se ”primorski” sastojci – maslinovo ulje, sir, crne masline, cherry rajčice, kapari, artičoke i srdele, a s druge oni ”goranski” – pelati, sir, zelene masline, vrganji, ljuta kobasica i panceta.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!