Denis Bonetta zapovjednik polarnog LNG tankera održat će predavanje o izazovima plovidbe u ekstremnim uvjetima Sjevernog mora

Denis Bonetta zapovjednik polarnog LNG tankera održat će predavanje o izazovima plovidbe u ekstremnim uvjetima Sjevernog mora

Autor izložbe Jan Bernd Urban i kap. Denis Bonetta

Kapetan Bonetta raspolaže sa zanimljivim i dramatičnim foto te video materijalom kojeg će predstaviti na ovoj prezentaciji.

Lovran – U sklopu izložbe „Hrvati na sjevernom polu“ koja je u organizaciji Lions kluba Quarneroli Lovran postavljena u Gradskoj kuli Lovran do kraja svibnja, u utorak s početkom u 19 sati gostuje kapetan Denis Bonetta, zapovjednik polarnog LNG tankera i ledolomca na stalnoj ruti u Sjevernom moru.

– Kroz njegovu priču iz plovidbe na Sjevernom moru želimo dočarati teškoće i moguća iskustva s kojima su se mogli susretati sudionici naučno-istraživačke ekspedicije Tegetthoff iz 1872/74. junaci o kojima priča izložba u lovranskoj kuli i čiji je brod bio dužine 38,39 m, širine 7,01 m i parni stroj snage 100 KS. Kapetan Bonetta zapovijeda brodom dužine 300 m i širine 50 m, snage brodskog pogona od 45 MW (60.000 KS) i omogućit će nam powerpoint i video prezentaciju svojih iskustava na Sjevernom moru danas, poručili su organizatori iz Lions kluba Quarneroli Lovran.

error: Content is protected !!