Denis Bušnja ‘izludio’ APOEL – HNK Rijeka pripreme zaključila s uvjerljivom pobjedom

Rijeka se predstavila u odličnom izdanju u oba poluvremena koja su trajala 50 minuta. Prvo ime utakmice bio je Denis Bušnja, mladi riječki prvotimac, koji je izluđivao obranu APOEL-a.

Kranjska Gora – Nogometaši Rijeke pobijedili su APOEL 4:1 u posljednjoj pripremnoj utakmici pred ogled protiv Dinama u Superkupu.

Rijeka se predstavila u odličnom izdanju u oba poluvremena koja su trajala 50 minuta. Prvo ime utakmice bio je Denis Bušnja, mladi riječki prvotimac, koji je izluđivao obranu APOEL-a. U 53. minuti Bušnja je sjajno naciljao i pogodio za 3:1 čime je odmah na otvaranju drugog dijela najavio odličan nastup.

Na drugoj strani, u nastavku, APOEL je u nekoliko situacija stigao pred gola Rijeke, ali bez veće opasnosti, a ništa manje kreativna nije bila ni Rijeka koja se predstavila u odličnom izdanju u generalki pred Dinamo.

APOEL je imao priliku u 64. minuti kada je Lafrance ostao sam, ali udarac glavom nije bio precizan. Bijeli nisu imali tih problema, Bušnja je u 85. minuti još jednom naštimao nišanske sprave i pogodio za 4:1.

Bijeli su otvorili utakmicu slobodnim udarcem na 25 metara, ali pokušaj Gorgona zapeo je u živom zidu APOEL-a.

Gol je stigao ubrzo, već u sedmoj minuti nakon visokog pritiska Rijeke. Lepinjica je uzeo loptu, Jakoliš je bio u poziciji ispraviti grešku, ali loša povratna lopta Jakoliša otvorila je priliku za Čolaka koji ne griješi – 1:0.

APOEL je do prilike stigao u devetoj minuti kada je izborio slobodan udarac na 25 metara. De Vincenti je snažno potegnuo, a lopta je prošla pored vratnice.

Pet minuta kasnije, nakon kornera, Hallenius je ostao sam na drugoj vratnici, ali APOEL je propustio novu veliku priliku.

Na drugoj strani, nakon nove loše reakcije obrani APOEL-a, Haliloviću se otvorila prilika u kaznenom prostoru, ali udarac je završio u bloku.

Rijeka je ponovo prijetila u 31. minuti, nakon kornera, Capan je pokušao iz voleja, ali nije bilo preciznosti.

APOEL je do izjednačenja stigao u 38. minuti. Nakon jednog kontakta Lepinjica je završio na travnjaku, ali sudac je samo pokazao aut za APOEL. Gosti su brzo izveli prekida, Matich je prošao po lijevoj strani i ubacio, a Sulleiman je poentirao – 1:1.

Ipak, Rijeka je vratila prednost odličnom igrom u završnici prvog dijela. u 41. minuti Gorgon je ubacio s desne strane, obrana APOEL-a kratko je odbila loptu, koja je došla do Halilovića koji je potegnuo – 2:1.

U 47. minuti sjajan prodor Gorgona otvorio je prostor za Kvržića koji je odlično ubacio. Tomečak je dočekao loptu na drugoj vratnici i odlično pucao, ali vratar APOEL-a odličnom reakcijom na crti spasio je mrežu.

Gosti su također mogli do novog gola, u 48. minuti Hallenius je ostao sam u kaznenom prostoru, ali nije bilo preciznosti. Do kraja prvog dijela Gorgon se našao u dobroj poziciji, ali i njegov udarac je blokiran.

Rijeka je u nastavku ubacila u višu brzinu na pogon pokretnog veznog reda i brzog napada koji je zadavao velike probleme obrani APOEL-a.

error: Content is protected !!