Deset milijuna kuna viška: Prihodom od prodaje imovine financirat će se društveno korisni sadržaji @ Mošćenička Draga

moscenicka_draga_plaza_2015

Još jedan velik projekt na draškom području, ovog puta u turističkom sektoru, jest golf-igralište na Brseču za koje je izrađena prostorno-programska studija za koju je utrošeno 250 tisuća kuna te arhitektonsko rješenje vrijedno stotinjak tisuća kuna, a 80 posto tih troškova sufinanciralo je Ministarstvo turizma.

Mošćenička Draga – Deset milijuna kuna ”viška” našlo se u draškoj općinskoj kasi u prvoj polovici ove godine, pokazuje izvještaj o izvršenju proračuna za proteklih šest mjeseci koji je nedavno dostavljen općinskim vijećnicima. Zasluga je to prodaje ”najskupljeg vinograda u Hrvatskoj”, odnosno atraktivnih zemljišta uz samo more zahvaljujući kojima je općinski proračun uprihodio 14 milijuna kuna.

Dobar dio tih sredstava iskoristit će se za izgradnju društveno korisnih sadržaja kao što su zgrada javne namjene i dječji vrtić. Prvi objekt već je dovršen, a njegovi ukupni troškovi iznosili su 6,2 milijuna kuna i u njemu bi se trebale naći sve institucije i službe potrebne građanima, poput knjižnice, apoteke i društvenih prostorija. Sada se očekuje tehnički pregled zgrade i izdavanje uporabne dozvole te nakon toga nabavka opreme.

A vrtić bi se također trebao uskoro početi graditi. Iako Općina ima potrebna sredstva na raspolaganju, prije raspisivanja postupka javne nabave za izgradnju draški su čelnici odlučili pričekati objavu natječaja za sredstva europskih fondova iz kojih bi se mogla povući dodatna financijska injekcija.

Još jedan velik projekt na draškom području, ovog puta u turističkom sektoru, jest golf-igralište na Brseču za koje je izrađena prostorno-programska studija za koju je utrošeno 250 tisuća kuna te arhitektonsko rješenje vrijedno stotinjak tisuća kuna, a 80 posto tih troškova sufinanciralo je Ministarstvo turizma. Taj će resor podržati i uređenje turističke šetnice oko Mošćenica za što je Dražanima odobreno 350 tisuća kuna.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!