Deset razloga zbog kojih se isplati angažirati agenciju u potrazi za novim domom

Agencije za nekretnine igraju ključnu ulogu u odnosu kupca i prodavatelja kuće, stana, poslovnog prostora ili zemljišta – njihova uloga nije samo da kao arbitar brinu da s pravne i financijske strane transakcija prođe bez poteškoća, već i da omoguće „pravi spoj“, odnosno povežu kupca s idealnom nekretninom u svojoj ponudi.

Opatija – Iako ponekad ne-plaćanje agencijske provizije – koja u načelu iznosi oko 3 posto od vrijednosti nekretnine, odnosno otprilike 2.000 eura kod stana od 60.000 eura – izgleda kao dobra ušteda, zapravo se angažmanom kvalitetne posredničke agencije može uštedjeti i daleko veći iznos. Evo deset razloga koji to potvrđuju…

10. Iskustvo u procjeni vrijednosti. Agencije kao što je Smart Invest Immobilien, svojim dugogodišnjim radom stvaraju iskustvo neprocjenjivo u određivanju pravedne cijene nekretnina. Stoga kuća ili stan koji neuvježbanom oku mogu vrijediti daleko više, uz posredovanje agenata vrlo brzo dobiju svoju realnu vrijednost.

9. Procjena stanja kuće. Tisuće pregledanih nekretnina znači i tisuće prilika za otkrivanje potrebe za manjim ili većim popravcima, a to znači i sprečavanje tisuća eura potencijanih troškova novim vlasnicima.

8. Ukidanje „lova u mutnom“. Agencije koje posluju godinama izgradile su svoju reputaciju na poštenju i pravednosti, što znači da neće dopustiti „igre u mutnom“, odnosno pokušaje prevare ili obmane, bilo sa strane kupca, bilo sa strane prodavača.

7. Široka baza građena godinama. Kako znate da ste dobili najbolju nekretninu na lokaciji kojoj želite i po cijeni koju si možete priuštiti? Bez agencije kao što je Smart Invest Immobilien, čija baza podataka ima ne samo tisuće aktivnih nekretnina u ponudi, već i povijesne podatke o kretanju vrijednosti i cijena na pojedinim lokacijama – samo uz puno sreće…

6. Pomoć kod „papira“. Svi vole „papirologiju“, zar ne? Gruntovnica, katastar, vlasnički listovi, upis ili brisanje zabilježbi, ugovori, potvrde… Vrijeme koje nije provedeno boreći se s „papirima“ je najbolje ušteđeno vrijeme!

5. Poznavanje lokacija. Iskusni agenti donijet će kupcu daleko više informacija o nekretninama nego što ih se može dobiti listajući dvodimenzionalne fotografije na internetu. Zanima vas „duh susjedstva“, gdje je dobra škola ili vrtić, postoje li problemi sa snijegom i zimskom službom, kvari li se često javna rasvjeta – sve su to korisni detalji koji mogu značajno utjecati na vrijednost nekretnine, a koje će znati agenti koji godinama ili desetljećima rade na određenom području.

4. Isključivanje emocija u pregovorima. Zaljubili ste se u stan i jednostavno ga morate imati? Takvo emotivno stanje nije idealna situacija za razgovor o cijeni… Isto vrijedi i za drugu stranu – novac vam hitno treba zbog bolesti ili preseljenja? Ako umjesto vas bude pregovarao agent, veća je šansa postizanja dogovora koji neće oštetiti niti prodavatelja niti kupca.

3. Ušteda vremena. Nećete stići pogledati stotinu nekretnina. Ali agenti hoće, a za vas će odabrati samo nekolicinu koja vam najbolje odgovara. Osim toga, dok vlasnici nekretnina rijetko nađu vremena za pokazivanje nekrentine, agenti su na raspolaganju u onom vremenu kada kupac to poželi…

2. Ušteda novca. Nekretnine koje su kupljene uz posredovanje agencije u prosjeku su stajale od 3 do 5 posto manje nego nekretnine koje su kupljene bez posredovanja agencije.

1. Ostvarivanje dugoročnog odnosa. Koja je šansa da pronađete nekretninu baš kakvu trebate baš u trenutku kad krenete gledati internetske oglase? Tko zna, možda je jučer prodana upravo kuća kakvu želite, a možda se stan kakvog trebate pojavi i nestane dok ste na godišnjem odmoru… Agencije kao što je Smart Invest Immobilien imaju dugoročne odnose s klijentima te u njegovo ime „drže oko na tržištu“ kako bi mu u pravom trenutku mogle ponuditi idealnu priliku. Upravo zato, isplati se s agencijom porazgovarati i ako niste sto posto sigurni da želite kupiti nekretninu: tko zna, možda se za šest mjeseci na tržištu pojavi nešto što ne želite propustiti!

Smart Invest Immobilien je agencija s dugogodišnjim iskustvom koja djeluje u Opatiji. S njima možete stupiti u kontakt putem telefona pozivom na broj 099/3200-008, e-mailom na info@smart-invest.hr, posjetom njihovim stranicama na www.smart-invest.hr ili uredu u centru grada, na adresi Maršala Tita 88/4.

Promo / PodUčkun.net

error: Content is protected !!