Deseto izdanje Kastav blues festivala startalo u Kostreni, večeras na rasporedu Matulji

Zdenka Kovačiček

Kastav Blues Festival nastavlja se večeras, 4. kolovoza, kada se održava druga večer uz nastup dva iznimna banda – Luciano Cianci & Band i Soul Fingers.

Kostrena – Izvrsnim nastupima Crossroad Blues Banda i prve dame hrvatske jazz i blues scene Zdenke Kovačiček & Greenhouse Blues Banda, u Kostreni je započelo deseto izdanje Kastav Blues Festivala.

Luciano Bradičić

Greenhous Blues Band poznat je po odličnim obradama brojnih skladbi među kojima dominiraju zanimljivi aranžmani sekcije puhača, a žestoka svirka Crossroad Blues Banda na samom je početku dignula publiku na noge i dodatno ugrijala i ovako pretoplu ljetnu večer. Sjajna atmosfera nije bila samo na prepunoj terasi Diving Centra Kostrena već i na kostrenskoj obalnoj šetnici koja je odjekivala sjajnim zvucima bluesa.

Kastav Blues Festival nastavlja se večeras, 4. kolovoza, kada se održava druga večer uz nastup dva iznimna banda – Luciano Cianci & Band i Soul Fingers. Luciano Cianci & Band čine Luciano Bradičić (13 godina) na bubnjevima, Melanie Simtschitsch (18 godina) na bas – gitari i Robert Bradičić na gitari. Repertoar grupe Luciano Cianci & Band sastoji se od obrada poznatih kompozicija fusiona, jazza, bluesa i rocka te autorskih kompozicija. Braća Denis i Haris, koji Soul Fingerse vode već 25 godina, život na pozornici uvelike mogu zahvaliti Blues Brothersima.

Također, posjetitelje festivala očekuje i projekcija dokumentarnog filma Igora Modrića „Črni Kastavac“, o blues glazbeniku Jerryju Ricksu, koji je kao svoje posljednje počivalište odabrao Kastav, u kojem je proveo posljednju godinu života. Projekcija filma održat će se u Kastvu, u ponedjeljak 7. kolovoza pod starom Gradskom ložom s početkom u 21 sat, a posebni gosti bit će Michael Roach, Duck Baker i Mladen Mazur. Črni Kastavac, filmsko – dokumentarna je prezentacija o kozmopolitu, nomadu, vrhunskom bluesmanu i rambleru, Philadelphia Jerry Ricksu, i njegovu boravku u Kastvu. Pod redateljskom palicom Igora Modrića ovaj filmski portret, o umjetnosti koja ne poznaje granice, vodi gledatelje na nezaboravno glazbeno putovanje o životu Črnog Kastavca, o čemu u filmu svjedoče brojni Jerryjevi prijatelji, poznanici, kolege, eminentni svjetski glazbenici koji zbog njega i danas posjećuju Kastav i Blues Festival – Michael Roach, Bonnie Dobson, Michael Messer, Duck Baker, Tommy Emmanuel, Woody Mann i mnogi drugi.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!