Deveto izdanje Štikle nastavlja se koncertom JazzObala Quarteta @ Morski prasac

JazzObala Quartet nastao je suradnjom slovenskih i talijanskih glazbenika, koji žive na relaciji Kopar-Trst.

Rijeka – Nakon sjajnog otvaranja uz Branka Sterpina i njegovog The Sterptet kvinteta ljubitelje jazza na Morskom prascu ovog četvrtka, 23. srpnja s početkom u 21 sat očekuje još jedna glazbena poslastica, čime će koncertni repertoar devetog izdanja Štikle, festivala jazz i eksperimentalne glazbe, će nastavljen nastupom međunarodnog JazzObala Quarteta.

JazzObala Quartet nastao je suradnjom slovenskih i talijanskih glazbenika, koji žive na relaciji Kopar-Trst. Na trubi je Sandi Stor, Luka Zavišič je na klaviru, Simone Lanzi svira kontrabas, a bubnjar je David Nik Lipovac. Ova četiri iznimna instrumentalista sviraju kompozicije raznih stilova i razdoblja, od ranog bluza iz 20-ih godina, preko hard bop jazza iz 50-ih godina pa sve do funka iz 50-ih godina prošlog stoljeća. Virtuoznost glazbenika ovog kvarteta jamac su još jednog vrhunskog koncertnog doživljaja na Morskom prascu i na jedinstvenom Štikla festivalu.

Štikla, ili u prijevodu, šumovi, tonovi, improvizacija, kreativnost, logika i apstrakcija, jedinstveni je festival, zahvaljujući kojemu su ljubitelji jazza na plažama na Kantridi minulih godina već imali prilike vidjeti i slušati brojne domaće i strane vrhunske glazbenike. Iznimka neće biti niti ova godina, što je već dokazao The Sterptet kvintet, a još će jednom potvrditi i JazzObala Quartet. Festival su 2012. godine pokrenuli Zoran Majstorović i Damir Čargonja Čarli.

Ulaz na koncert je besplatan, kao i na sva događanja najavljena u programu Kantride FKK 2020, i bit će organiziran uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a, a što se odnose na sprječavanje širenja pandemije COVID-19. Također, pozivamo sve sudionike i posjetitelje da poštuju preporuke i obrate pažnju na pojačanu osobnu higijenu, paze na fizičku udaljenost i nose zaštitne maske.

Produkciju koncerta potpisuje tvrtka Novi turizam d.o.o., manifestaciju podržavaju Odjel za kulturu grada Rijeke, Ministarstvo kulture RH i Novi turizam d.o.o, a medijski pokriva Torpedo.media i PodUčkun.net.

FOTO/VIDEO Inspirativnim nastupom The Sterptet kvinteta otvorena 9. Štikla @ Morski prasac

error: Content is protected !!